02 oktober 2008

Vermist

Gisteravond rond Huisvrouwenbedtijd : ik zoek Gaston om hem in de gang te zetten waar hij slaapt, omdat hij anders wel eens het tapijt in de living durft te euhm...besmeuren 's ochtends.

Gaston is nergens te vinden.  Niet in de living, niet in zijn nestje in de gang dus ik doe de tuindeur open om te zien of ik hem niet per ongeluk heb buitengesloten. En ik roep. Ik roep ook door heel het huis. Ga boven kijken, in alle kamers maar geen chihuahua te bekennen. 

Ondertussen begin ik al een okselvijvertje of twee te kweken want alhoewel de tuin nu volledig afgesloten is, zou een dier van dat formaat altijd wel kunnen ontsnappen.

Normaal komt hij altijd als ik roep, dus ik zie hem al platgereden liggen op de nabijgelegen drukke straat. Roadkill zo. Ik alarmeer Zoon en die zoekt, roept en fluit mee.  Als idioten lopen we door huis en tuin.

Ik bel Mme. Z. en gil dat die stoemenongd verdwenen is.  Zij raadt me aan eens bij de buren die nog wakker zijn te gaan bellen wat ik ook doe.  Samen met mijn bejaarde buurvrouw kijk ik in haar tuin maar ook daar niks te zien.

Als er nu één ding is dat ik na elf uur 's avonds niet wou doen, dan was het wel langs de straten gaan dwalen op zoek naar een hond. Ik kijk wanhopig naar Zoon die het volgende roep-ende fluitoffensief inzet en ineens zegt hij : ik hoor iets.

En jawel, daar komt hij op zijn duizendste gemakske de trap afgedrenteld met een slaapkop van jewelste en een blik van : wat is dat met al die herrie hier.

Wat ik EIGENLIJK wou doen, was hem een trap in zijn miniribbenkast verkopen, maar in de plaats heb ik hem maar een stukje ham en een knuffel gegeven.

Wanneer ik Mme. Z het heuglijke nieuws doorbel, zegt ze dat ze zelfs in de koffer van haar auto gaan roepen is op Gaston.  Want 's middags was ze bij mij geweest en had bergen kleren meegenomen en dan is een chi natuurlijk rap pr ongeluk meegepakt. En daar kon ik dan weer hartelijk om lachen, om bijna middernachtelijke 'Gastonnekeuh'kreten in een autokoffer.

Stoemenongd.

 

Commentaren

Mag ik u een suggestie doen Huisvrouwe-Moeder inzake het ongemak van verloren gelopen huisdieren ? Lange tijd hebben de hertogin en ikzelf vele uren zoekgemaakte met het rondlopen en roepen op zoekgemaakte huisdieren.
Tot wij het lumineuze idee kregen het landgoed uit te breiden met de aanliggende wouden en landerijen. Sindsdien beschouwen we niet onmiddellijk terug te vinden dieren gewoon als verplaatst, maar nog steeds aanwezig op het domein, alwaar zij ook vele soortgenoten kunnen ontmoeten zoals daar zijn : edelherten, everzwijnen, karpers, slechtvalken, ijsvogels en bij goed weer ook koninginnepages. Het is erg bevredigend het kasteeldomein te vergroten !

Gepost door: Hertog Jan | 02 oktober 2008

Kunt ge diene 'ongd' standaard geen gsmke op zijne rug binden? Of bezwijkt hij onder dat gewicht?

Gepost door: T* | 02 oktober 2008

O o o, ik zie het al zo voor me, Mme Z.in hare peignoir met haar hoofd in de koffer zoekend achter een stuksen hond...

Gepost door: nervous midwife | 03 oktober 2008

Je hebt je bed toch gecontroleerd achteraf op euh... besmeuring?

Gepost door: zapnimf | 03 oktober 2008

De commentaren zijn gesloten.