03 oktober 2008

De harde waarheid

Een doodgewoon gesprek met Mme. Z.  aan de telefoon. Ze zucht en zegt dat ze vandaag zo lamlendig en levenloos is.  Ik vertel haar dat dat haar normale levenshouding is.  Nil nove sub sole enzo.  Maar nee, ze voelt zich nog luier dan anders.

'IK ben anders al heel actief geweest!' zeg ik pocherig, mijn pas gesorteerde kast in gedachten.

'Och kom, Huisvrouw,' doet ze, en ik voel haar rollende ogen door de telefoon door.'ik denk dat het actiefste wat gij deze week gedaan hebt, een tampon verwisselen is.'

En hoewel dat helemaal niet waar is, kan ik het zelfs niet opbrengen om te protesteren. Want zo'n uitspraak, daar kan men alleen maar om schaterlachen. En ze bloggen. A ja.

(Maar ik heb al gestreken deze week! En euhm...wacht, even nadenken, de afwasmachine uitgeladen! En er is vast nog wel iets, maar ik kan er nu even niet opkomen.)

Commentaren

amaai! maar ik vind opstaan ook wel al iets hoor! Tel die keren maar eens op!

Gepost door: calamity jane | 03 oktober 2008

En telefoneren! Wat een energie dat dat kost!

Gepost door: zapnimf | 03 oktober 2008

het woordje 'lui' herdefiniëren a.u.b. Heb jij het nu over die 'luie' madame die groenten en kruiden zelf kweekt en teelt, aan ouderwetse tijdrovende homecooking doet, kledij, patronen, draagdoeken,stempels, potlood- en tampontaskes enz. enz. allemaal eigenhandig maakt?? Ik word gewoon moe bij het lezen alleen al van zoveel bedrijvigheid op haar blog...

Gepost door: een lezeresje | 06 oktober 2008

Awel, een tampon verwisseld dus.

Gepost door: veerle | 06 oktober 2008

moet kunnen hé

Gepost door: hilde | 06 oktober 2008

Ja, idd, als Madame Z. als lui beschouwd wordt, vrees ik comateus te zijn. En jij ook, Huisvrouw.

Gepost door: Hannah | 07 oktober 2008

De commentaren zijn gesloten.