16 oktober 2008

Wij hebben ongeloofelijke haast!

Zoon is naar school met medeneming van mijn bancontactkaart, die hij gisteren vergat terug te geven. Doeme, ik heb geen cash en ik moet naar de supermarkt .  Visa, Visa gaat mij redden.

Ik keil het eten voor vanavond in sneltempo in een mandje, druk aan de kassa sigaretten uit de automaat (de ware reden waarom ik NU NU naar de supermarkt moest, ipv vanmiddag met een van Zoon gerecupereerde kaart) en kijk lijdzaam toe hoe de bejaarde vrouw voor mij haar inkopen uitstalt op de band.

Uitstallen mag u letterlijk nemen.  Tangramgewijs worden ze in elkaar gepast. Langzaam. 

Taptap doet mijn voet, want ik ben van het Ongeduldige Soort. Alles moet Vooruitgaan, ook als de rest van de dag als een desolate vlakte van ledigheid voor mij uitgestrekt ligt.

Het uitstallen gaat dan wel langzaam, de woordenstroom die uit oma vloeit daarentegen is niet te stuiten.  De student aan de kassa bekwaamt zich voorzekers in gerontologie dan wel geriatrie want hij gaat gretig in op mevrouws verzuchtingen.

Alles is gescand en ze begint haar aankopen terug in haar kar te zetten, met de bedoeling ze straks, op haar gemak, in een caddy over te hevelen.  Geen maritieme vrachtcontainer wordt zo zorgvuldig geladen als het winkelkarretje van oma.  Wat niet precies Hierop past, wordt Daarnaast gestockeerd.  En de eikes, Pasoep voor mijn eikes Joenge, sist ze de kassastudent nog toe.  Die komen apart te staan.  Een separate container voor de eikes. Dat spreekt.

Ondertussen heb ik een bijna onbedwingbare neiging om haar buit met een theatrale armbeweging van de kassaband in haar kar te vegen en vraag mij tegelijkertijd af wat een bejaarde dame moet met, onder vele andere, twee grote broden, een gigantische zak sandwiches en 2, ja TWEE, potten mayonnaise.  Maar ik hou mij in.

Ik hou mij zelfs in als kassaboy zegt, wanneer oma bij het stapelen der goederen mompelt 'momentje he joenge, het moet goed staan'. :'Doe maar gerust, we hebben alle tijd.'

Want eigenlijk wou ik krijsen : 'Nietwaar! Opzij, opzij, opzij! Ik ben Gehaast! Doe in godsnaam VOORT!'.

Maar dan zou ik gelogen hebben. Ik had alle tijd van de wereld.  Maar of ik die nu op de morsige PartnerGBvloer wou doorbrengen?

Oh en voor u denkt dat ik iets tegen de derde leeftijd heb, mijn stuk op JB indachtig : helemaal niet, mijn moeder is bijna 72, maar die doet VOORT.  Ik heb het van geen vreemden.

 

Commentaren

Tja, ge werd opgevoedt of ge werd het niet.

Gepost door: lulsmurf | 16 oktober 2008

Ge werdT opgevoeD, lulsmurf!

Gepost door: de huisvrouw | 16 oktober 2008

Mijn bomma is 85 en doet zelfs nog voort! Oudheid op zich is niet erg, maar traagheid, ik krijg er ook grijs haren van! Maaarrreeee, gebeurt jammer genoeg niet alleen met de oudjes, de halve mensheid lijkt wel traag geworden bij momenten.

Gepost door: Ruby | 16 oktober 2008

http://madameblogt.wordpress.com Ook al grolt bij zoveel tergende traagheid van binnen een opgefokte F1-motor, je moet je manieren houden, hè huisvrouw! :lol:

Gepost door: Madame | 16 oktober 2008

Doe ik Madame, doe ik!

Gepost door: de huisvrouw | 16 oktober 2008

Die vertellen hier hun leven nog aan elkaar tussen het brood en 3 bananen.
Geduld is een schone deugd.

Gepost door: Belgees | 16 oktober 2008

.be kieke

Gepost door: Poon | 16 oktober 2008

Doe voortaan je boodschappen tussen zes en acht. Je zal er versteld van staan hoeveel single/gescheiden managers je er tegen komt. Ook interessant om hun boodschappen te analyseren want daar zit namelijk heel veel psychologie in. Ik verdenk hen er trouwens van dat ze uit zijn op huisvrouwen.

Gepost door: Chelone | 16 oktober 2008

Slow is Fast Tijd is relatief. Een bekende Duitse paardentrainer zei "traag is snel". Ik beken dat ik ook graag heb dat het vooruit gaat, zeker aan de kassa van de supermarkt! Maar misschien had dat mevrouwtje wel niemand anders om eens mee van gedachten te wisselen? Alles heeft zijn tijd, zo plantte ik gisteren ajuintjes die pas volgend voorjaar volwassen zullen zijn ... en ik heb NU zo'n zin in ajuinentaart ;-D

Gepost door: karen van staeyen | 17 oktober 2008

Haha, funny. Ons moe vertelde just nog dat er in den geebee zo'n zenuwachtige trees achter haar stond en dat ze daarom haar winkelwaar extra traag in- en uitgeladen had. Haha, echt funny!

Gepost door: krekel | 17 oktober 2008

Tjaa, ik heb ook altijd alle tijd van de wereld,maar ik kan me er soms ook aan ergeren als mensen maar bezig BLIJVEN. Om dan nog te zwijgen,van die die voorsteken! Da's nog erger!!!
Groetses...

Gepost door: elsje | 17 oktober 2008

Troost u, gewoonlijk staat die de zaterdagmorgend voor mij of een ander lid van de Zilveren Brigade. En ze zijn er altijd van overtuigd dat die 7 cent om gemakkelijker te kunnen wisselen of om het bedrag te kunnen passen, zich onderaan hun sacoche bevinden. En dan moet er worden gegraven in de sacoche om tot de constatie te komen dat het maar 6 cent is en "toeme, ik dacht dak kon passe". Daarom : om 17H00 naar den Delhaize en tegen dan staan de producten die gaan vervallen in afslag.

Gepost door: Seiner | 17 oktober 2008

de geebee... soms kom ik per ongeluk aan de kassa, waarvan de kasjuf ook het onthaal moet doen, leeggoed aannemen, kapotte dingen terugnemen enz. Of de ticketrol is net op, of er moet kleingeld geteld worden, of ze weten een prijs niet en zitten met de hoorn in de hand... dan liever een gesprekje aanhoren.

Gepost door: zeezicht | 18 oktober 2008

Moest ik nooit meer een winkel vanbinnen moeten bekijken, het zou mijn schoonste dag zijn. Effenaf. Behalve de Fnac natuurlijk. A ja.

Gepost door: de huisvrouw | 18 oktober 2008

Ik sympathiseer volledig met het madammeke.
Meer onthaasting in de maatschappij!

Trouwens, in dat licht... ik moet toch ook altijd heel uw levensverhaal aanhoren (in uw desolate vlakte van ledigheid) aan de telefoon terwijl ik keivanalles (mijn mierenhoopstadsbeeld van drukte) zou kunnen doen?

Gepost door: zapnimf | 19 oktober 2008

De commentaren zijn gesloten.