17 oktober 2008

Achterklap

Dan gaat men naar het Lichtjesfeest op Vogels school, op een kille vrijdagavond, en denkt men een eeuwigheid kou te moeten lijden en naar oersaaie moeders te moeten luisteren.

Ik had mij daar net even van afgezonderd om wat nicotine te verorberen, want de ouders moesten buiten de school wachten tot de lichtstoetkinders terugwaren, toen ik een langvergeten nicht van Zoons vader tegenkwam wier kind blijkbaar ook daar onderwijs geniet.

Zij heeft mij een dik half uur geëntertaind met smakelijke verhalen over mijn exfamilie waar ze toch al wel een 15-tal jaren mee in de contramine is.

En zo wordt een saaie wachttijd onverwacht hartelijk en vooral gezellig en ook wel een beetje gemeen.  Want roddelen is toch zo leuk. En met sommige mensen klikt het ook na 15 jaar nog wel.  En we zagen er allebei nog net hetzelfde uit als zoveel jaar geleden. Zo niet beter! Daar waren we ook eensgezind over. Gniffels alom.

Vrouwen, het blijft een ras apart.  Ik kan mij geen enkele man voor de geest halen die met een decenniumlang niet geziene  exneef onmiddellijk alle roddelregisters opentrekt. Fijn om vrouw te zijn. Toch wel. En kou hadden we ook niet meer.

 

Commentaren

Roddels Smeuige verhalen zijn altijd leuk. Vooral over mensen die je niet kan velen. ;-)

Gepost door: Madame | 18 oktober 2008

Ik doe dat nooit hoor. O nee! Foei!

Gepost door: zapnimf | 19 oktober 2008

De commentaren zijn gesloten.