21 oktober 2008

Een afgesneden oor en andere oninteressantigheden

decoration
Eén tot tweemaal daags hou ik samen met Mme. Z. een opruimronde terwijl we telefoneren. Ter motivatie zoiets.

Eigenlijk had ik mij gisteren al lusteloos in de zetel geplant, toen ze belde voor ronde 2. Dan toch maar de keuken fatsoeneren want ze had Verhalen.  Spannende Verhalen. 

Er was het Verhaal van een bijna valpartij.  En noteer vooral de 'bijna'.  En een verhaal over een lege gasfles en een gesprongen plomb. Oh en een kapotte microgolfoven.  Ik vroeg net of ik geen dutje mocht doen tijdens de Verhalen want onze interpretatie van het woord 'spannend' leek mij toch net even te ver uit elkaar te liggen.

Maar toen kwam het verhaal van het Afgesneden Oor.  Ik legde terug al mijn aandacht bij de giechelende stem die door mijn telefoon kwaakte, want wie wil er nu geen verhaal waar afgesneden lichaamsdelen in voorkomen?

Ik wed dat U op dit eigenste ogenblik op het puntje van uw stoel zit, bijna hyperventilerend van verwachting.

Wel, ik ga het niet vertellen.  Want het was al even saai als de gesprongen plomb. Terwijl er echt wel bloedstollende, wat zeg ik : ijzingwekkende kreten en een afgesneden oor in voorkwamen.  Zelfs blood and gore kunnen sommige anecdotes niet goedmaken. Als wraak wou ik haar mijn zeker even saaie brandwond en gesmolten bakjesverhaal doen, maar dat had ik al verteld, onderbrak ze mij.

Toen zijn we maar samen In de gloria gaan kijken. Want zelfs de 27ste herhaling daarvan was onderhoudender dan onze belevenissen. En gelukkig was er daarna nog Top Gear.

 

Commentaren

opium Goed, ik geef toe: ik las dat u [i]opiumrondes[/i] hield met Mme Z. Zonder verbazing overigens gezien de sloten wijn en scheepsladingen sigaretten die u zonder verpinken verzet. Het stónd wel hoor: [i]Ik hou(d) dagelijks een paar opiumrondes[/i].
Maar eigenlijk vreesde ik dat u zich tijdens het strijken had vergist en de bout voor de telefoon had genomen. Of Mme Z. die dat gedaan had.
Een anticlimax dus.
Geef mij die opiumrondes maar. Dat was allerminst saai als insteek.

Gepost door: sodade | 21 oktober 2008

Opiumrondes, dàt is nog es een idee!

Gepost door: de huisvrouw | 22 oktober 2008

De commentaren zijn gesloten.