21 oktober 2008

(on)evenwichtig

Zaterdagmiddag.  Ik denk diep na over mogelijke maaltijden voor die avond.  Alleen voor Zoon want het blijkt dat Vogeltje elders eet. Ik kijk eens in de diepvries en ontwaar een vergeten bakje.  Ik trek het deksel er af en zie aardappels. En vlees.  Maar geen idee wat ze samen moeten voorstellen.

Het bakje wordt in de oven gekeild om te ontdooien. De ontdooistand doet niks, het instructieboekje is nog steeds zoek, dus ik draai de oven maar gewoon aan.

Zoon komt schouwen en meent dat het er 'goor' uitziet.  Ik vertel hem dat stoofpotjes er altijd goor uitzien in bevroren toestand en dat als de nood het hoogst is, we nog altijd Quick kunnen halen.

Een tijdje later, misschien een beetje té laat, trek ik de ovendeur open om te zien in hoeverre het bevroren blok zijn geheimen reeds heeft prijsgegeven. En ik zie dat het bakje aan het smelten is.  Met mijn suffe zaterdaghoofd had ik niet bevroed dat een oven op nietontdooistand en een plastic bakje geen goede combinatie vormen.

Ik ruk snel het bakje er uit en, wat had u gedacht, verbrand terwijl de bovenkant van mijn hand aan de verwarmingselementen.

Inhoud wordt in een pot gekwakt om verder tot leven te komen, want ach er hangt toch geen gesmolten plastic aan. Een smakelijke rundsschotel, komt tevoorschijn.

En terwijl we eten bedenk ik dat ik nu mooi symmetrisch ben. Want de verse brandwonde op mijn rechterhand staat op exact dezelfde plaats als een oud litteken op mijn linker. We hadden beter Quick gehaald.

 

Commentaren

huh? OK, wat hadt ge gedacht is met dt, maar zou u mij eens kunnen expliceren waarom er in de ovt bij de u-vorm ook een -t bijkomt? vrees dat ik dat elke keer vaut doe?!

Gepost door: kris | 21 oktober 2008

Nee, dat is een vaut van mij. Schaam.

Gepost door: de huisvrouw | 21 oktober 2008

Ach, voor de symmetrie moet je iets over hebben.

Gepost door: veerle | 21 oktober 2008

je naam Je deed je naam van "disfunctionele huismoeder" weeral eer aan. :-)

Gepost door: Madame | 22 oktober 2008

Als het je een troost kan zijn, je bent niet de enige die dat ooit voor mekaar gekregen heeft. Bij mij was het mijn herbruikbare lasagnabak die ik naar de vanen gegrild heb.

Gepost door: zapnimf | 26 oktober 2008

De commentaren zijn gesloten.