24 oktober 2008

Allengs afgrijselijker

De schoolfotograaf heeft weer zijn ronde van Vlaanderen achter de rug. Nu, naar mijn bescheiden opinie, bestaan mooie schoolfoto's niet na de kleuterschool. Of misschien zelfs niet na de eerste kleuterklas.  Van het moment dat het daagt dat er geposeerd moet worden voor een scherm met ergens langszij een lichtbron, is het naar de knoppen.

Eerst kwamen die van Zoon.  Hij kijkt een beetje raar.  En excuseer mij dat ik geen betere omschrijving vind, maar raar dekt de lading wel.  Zoon is knap IRL. En toch heb ik nog niet veel fatsoenlijke schoolfoto's van hem onder ogen gekregen.

Gisteren dan die van Kleine Vogel.  Zij is sowieso al geen lachebekje maar op deze foto staat ze alsof ze wil zeggen 'Eén verkeerd woord en ik djoef op uw bakkes, eikel'.  Enkel de opgestoken middelvinger ontbreekt  nog. Misschien kan ik hem erbij photoshoppen.

Nee, schoolfoto's zijn gewoon de voorloper van de eveneens altijd gruwelijke pasfoto's. Beide een noodzakelijk kwaad, maar nu niks om mee uit te pakken over het algemeen. Gelukkig is daar altijd nog de bomma om te zwijmelen over de kleinkindportretten.  En daar tellen we dan graag 12,5 € per nakomeling voor neer.

Commentaren

naakte leraar Ik weet precies waar je het over hebt! Ook hier in het zuiden was het vorige week van dat ... De plaatselijke school-fotograaf heeft er echter iets op gevonden. Teneinde de jonge adolescenten spontaan te doen lachen vraagt hij hen zich hun klastitularis naakt voor te stellen ...

Ik bestel geen schoolfoto's meer, zelfs niet voor de bomma!

Gepost door: karen van staeyen | 24 oktober 2008

klasfoto's Is dat nog altijd niet afgeschaft? Foei!

Gepost door: Madame | 24 oktober 2008

Je vergeet de toekomstige blijvende hilariteit bij het zien van jezelf in het derde leerjaar met je zondags kleed tot aan je onderbroek opgetrokken omdat die klojo van een fotograaf afkwam met een caravanneke met daarin een echte pony voor wat tl-licht achter vijf coniferen in een pot.
We blijven ermee lachen pertang, ik zal die vent eeuwig dankbaar zijn. Helpt iedere keer bij een dood moment op een feessie.

Gepost door: zapnimf | 26 oktober 2008

En wat dan te denken van de schoolfotograaf die tegen beter weten in uw opstaand kraagje platsmeert, waarop uw moeder u een oorvijg dreigt te geven omdat ge de foto's dit jaar weeral hebt verknoeid, met uw flets kraagje. Jaja, als't geen koortsblaas was, dan was't een kraag...

Gepost door: De controletoren | 27 oktober 2008

De commentaren zijn gesloten.