03 november 2008

Schijnheilig

Mijn kinderen zijn niet gedoopt . Ik kom uit een ongelovig nest en de enige keren dat ik een kerk vanbinnen zie is omwille van een of andere verplichting.

Kortom, wij hebben niks met god.  En al helemaal niet met georganiseerde godsdienst.

Waarom heb ik dan dit weekend de vriendin die, in tegenstelling tot ikzelf, wél naar de paardenwijding ging telefonisch geterroriseerd om vooral geen gewijd brood voor mijn paarden te vergeten, EN EN voor de honden?

Is dit een kwestie van baat het niet dan schaadt het niet? Hypochrisie ten top?  Bijgeloof eerder dan geloof?

Gaston heeft iig zijn portie al binnen. Over de BBT twijfel ik nog, wie weet leeft hij dan wel eens zo lang. Dilemma, dilemma.

 

Commentaren

misschien worden ze zo braaf als engeltjes nee hoor, het is gewoon wishfull thinking ... misschien dat ze zo braaf als engeltjes worden en voortaan netjes hun pootjes vegen voor ze binnenkomen na de wandeling. Uiteraard zullen de paarden nooit meer een rotdag hebben na het eten van het gewijde brood dus nooit meer oppassen voor een venijnige trap of een paardengebit in je schouder ;-))
Zou het ook helpen voor kinderen ? Want dan bestel ik een volle vrachtwagen

Gepost door: Annliesbet | 03 november 2008

Gewijd brood Wegens mijn realiteitszin hou ik het bij speltbrood. Veel doeltreffender dan besprenkeld brood. :-)

Gepost door: Madame | 03 november 2008

Herkenbaar hoor huismoeder. Ikzelf ben ook absoluut niet gelovig en toch heb ik gewijde palm in mijn autooke liggen. Zoonlief vroeg mij vorige week "waarom ik geilige palm" (hij bedoelde natuurlijk heilige) in de auto had liggen en ik antwoordde "ah, om geen accidenten te krijgen".En alhoewel ik dat helemaal niet geloof durf ik het toch niet weg te gooien. 't Is godgeklaagd niewaar?

Gepost door: krekel | 05 november 2008

de kinderen niet gedoopt? geef ze dan toch ook maar wat van dat brood ;-)

Gepost door: ili | 06 november 2008

De commentaren zijn gesloten.