05 november 2008

Wablief?

Kleine vogel meldde dat ze een miauwmiauw-tuuttuut wou maken.  Ik trok een wenkbrauw op tot tegen de haargrens en wilde haar eigenlijk verbieden om dergelijke nonsens uit te kramen, maar mijn nieuwsgierigheid kreeg de overhand.

Een miauwmiauw-tuuttuut bleek een auto van fruit te zijn, met druivenmannetjes erin. Die hadden ze op school gemaakt.  Een snelle blik in haar kaft leerde mij dat ze de waarheid sprak. 

Haar meester is een schat, maar het zou toch echt verboden moeten worden om dergelijke onzinnige namen aan dingen te geven vanaf het eerste studiejaar.  Want zeg nu zelf : de tuuttuut, daar kan je nog wel uithalen wat het moet voorstellen, maar wat komt die miauwmiauw ervoor te doen?  Zelfs Google kent geen miauwmiauw-tuuttuut.  En dan bestaat het niet. Nah.

wablief

Commentaren

miauwmiauw tuuttuut What's in a name. :lol: Ik vind het in ieder geval heel creatief.

Gepost door: Madame | 05 november 2008

hmmmm volgens mij is dat een mjammjam tuuttuut ...en ik denk dat dat heel erg lekker is. Ik vind het zelfs zo straf dat ik direct naar mijn schoonzusje de Kleuterjuf bel dat ze ook eens moet komen zien naar die straffe miauwmiauw tuuttuut

Gepost door: Annliesbet | 05 november 2008

'moeder! ik hem keihard mijn banaan gepimpt' klonk haar meester misschien iets te vrijpostig in de oren en daarom ging hij voor de andere(toegegeven, redelijk kinderachtige) variant?

Gepost door: T* | 05 november 2008

En heeft ze de kiwi zelf moeten schillen en snijden en heeft ze de tandenstokers zelf moeten zoeken in de bovenste kast en heeft ze dan nog eerst zelf een proper bord uit de vaatwasser genomen?

Gepost door: Elza | 05 november 2008

Tag Geheel vrijblijvend heb ik je in mijn blog getagged.

Gepost door: Madame | 06 november 2008

Ondanks de vreselijke naam, wel een leuk en gezond hapje. Zal het samen met Zoonlief vast ook eens maken, bv. als er vriendje komt spelen.

Gepost door: veerle | 06 november 2008

Miauwmiauw tuuttuut, of hoe de verkleutering van jongs af aan te cultiveren!
In plaats van het een "gewone simpele banaan in combinatie met enkele stokken en de medevruchten druif en kiwi" te noemen. Veel eenvoudiger.
Nu moet ik wel toegeven dat moest hier een miauwmiauwtuuttuut voor mijn neus staan, ik hem numeteendirect zou verscheuren.

Gepost door: Janina Modaal | 06 november 2008

Met alle respect voor het werk dat geleverd wordt, maar ik word soms echt mottig van de manier waarop kleurterjuffen spreken. Zelfs tegen volwassen mensen praten ze alsof ze het tegen kleuters hebben.

Gepost door: elke | 06 november 2008

Of tegen bejaarden... ook al zo'n makkelijk doelwit om kleutertaal te moeten ondergaan : "Wat eten we vandaag? En heeft ons Roza al honger?"

Gepost door: zapnimf | 25 november 2008

De commentaren zijn gesloten.