18 november 2008

Hoog water op de Noorderlaan

Ik wachtte tot na de aankoop der tickets om Zapnimf te berichten dat ik haar een opdracht had toegegooid, alsdus mocht ik toch mee naar de film met haar en Moose

We gingen de vertoning van 22.45 nemen 'want het zou wel weer een stormloop zijn' dacht Zap. Vermoedelijk waren alle kwaffeurs reeds 's middags naar de cinema getrokken want veel meer dan tien man zat er niet in onze zaal. 

Het was voorzekers al meer dan 7 jaar geleden dat ik de Metropolis nog vanbinnen had gezien.  De zetels zijn er alleszins stukken op vooruitgegaan maar om zelf een ticket te scoren uit het machien moet men liefst hogeropgeleid zijn, en deze keer niet enkel van inborst. Het duo ZM slaagde er echter met vereende krachten moeiteloos in.

Aangezien we voor de vertoning wat tijd te verspillen hadden, gingen we nog wat koffie en cola opslokken.  Tijdens de film gulpte Zap nog gretig van haar colafles zodanig dat ze halverwege hoge nood kreeg.  Maar in tegenstelling tot Moose die met hetzelfde probleem kampte, wilde zij geen seconde pellicule missen en hield dapper stand.

De eerste letter van de eindgeneriek was nog niet verschenen of ze kermde al of er iemand aub het licht kon aansteken.  Met toegeknepen benen werden eindeloze trappen en gangen doorgewaggeld op zoek naar een toilet.

Mijn grapje of ik misschien eerst mocht werd beloond met een wel heel vuile Zapblik.  'Gij zoudt het nog menen ook' gispte ze. Maar niet getreurd, we konden zusterlijk naast elkaar plaatsnemen.  Mijn handen waren al gewassen, een keuveltje met Moose reeds gepasseerd toen de Nimf eindelijk verlost was van haar liters gerecycleerde frisdrank.  Het had geen twee minuten langer moeten duren, want de deuren werden al op slot gedaan toen we het pand verlieten.

De film (Loft uiteraard) was uitstekend, om niet te zeggen zeer de moeite waard en het gezelschap zoals immer zeer onderhoudend. 

Met een glimlach om de lippen reed ik huiswaarts, mij afvragend of ze diezelfde avond nog een mail zou schrijven naar de Metropolis om een WC wat dichter bij de uitgang van de zalen te eisen.

 

Commentaren

hoog water Dat is Zap ten vollen blaas uit! :-)

Gepost door: Madame | 18 november 2008

Ja typische zap-problemen. tis ook altijd iets met dat vrouwmens hé?

Gepost door: zeezicht | 18 november 2008

Slechts twee commentaren???
Hmm. Uw lezerspubliek moet me niet, huisvraa. Tss. 't Is nog zo'n schoon tekstje pertang.

Gepost door: zapnimf | 25 november 2008

Maar ze hebben allemaal gecomment op uw luiwaavenstuk dienaangaande op uw eigenste blog. Pfuh en ik maar werken hier.

Gepost door: de huisvrouw | 25 november 2008

De commentaren zijn gesloten.