25 november 2008

The great escape. Efkes toch.

Mijn parkiet resideerde nog altijd buiten.  Wat met deze temperaturen op dierenmishandeling begon te lijken, alhoewel ze daar in principe wel tegen kunnen.  Maar toch, ik schafte mij een kleinere kooi aan zodat hij binnen kan overwinteren, want zoals u weet ben ik teerhartig.  Als ik eraan denk tenminste.

Het enige probleem was hem vangen, want hij is nu niet echt handtam.  Om niet te zeggen helemaal niet.  Handschoenen schijn ik niet te bezitten, dus maar met een keukenhanddoek rond mijn hand de kooi in. 

U kan het vervolg waarschijnlijk al raden : uiteraard ontsnapte hij terwijl ik nog woest stond te graaien. En we spreken nog altijd buiten.  Daar vloog het gevogelte, de vrijheid tegemoet. Gelukkig recht met zijn bek tegen een terrasdeur zodat hij verdwaasd neerzeeg. 

Gaston, die het hele gebeuren met belangstelling had gevolgd, ging er al achter, maar gelukkig was ik hem voor en kon met een elegante zwaai de keukenhanddoek over de voortvluchtige werpen. 

En nu zit hij in zijn nieuwe kooi wat te bekomen van de emoties.  En ik ook. Met een borrel want dit hele gebeuren heeft zich afgespeeld nadat ik al een ochtend manège achter de rug had bij amper 2 graden.

Verdomde winterdinges.  Of had ik dat al eens gezegd?

Commentaren

Ocharme hoewel - ocharme wie ? Parkiet omdat hij geen vrijheid heeft ? Gaston omdat hij parkiet niet gevangen heeft ? Ocharme Huisvrouw voor al die emotie ? Hoewel, huisvrouw heeft een borrel, wat hebben Gaston en Parkiet ?

Gepost door: Annliesbet | 25 november 2008

Parkietje :lol: Weet je dat ik geen vogeltje durf pakken? Bang om het dood te knijpen. En moet ik toch eentje pakken (in de zomer vliegt soms een wat van dat pluimvee binnen) laat ik het bij het minste gefladder los van 't verschieten.

Gepost door: Madame | 25 november 2008

Moehaaa!
Dit was hardop lachen! Ik zie je er perfect voor in staat. En morgen een blogstukske over een parkiet met een hartaanval.

Gepost door: zapnimf | 25 november 2008

Had ik het niet gevreesd dat dat arme vogeltje nog buiten zou staan! Het heeft intussen wel gevroren, gesneeuwd en geregend. Heb jij eventjes geluk dat hij het overleefd heeft!

Gepost door: Chelone | 26 november 2008

De commentaren zijn gesloten.