07 december 2008

Etnisch van de Veritas.

Gisteren was het nog eens zover : de ecologische voetafdruk aan de laars lappend, reed ik 60km voor een etentje met Mme. Z. Hetzelfde etablissement als verleden keer, maar gelukkig voor hem had Dr. Bené niet hetzelfde idee.

'Een etnische ketting begot!' ging ik bij het aanschouwen van Mme. Z's nekversiering. 

'Van de Veritas' wist ze mij te vertellen.

Aangezien zij al twee en ik één keer het menu hadden gehad, werd het speciaal voor ons aangepast.  Ik kreeg weer haar niet-polcor ganzenlever en pikte ook nog telkens de helft van haar broodjes in.  Ook haar kaasschotel toe kwam bijna integraal mijn richting uit.  'Heb je al gegeten?' informeerde ik. 'Neu, allee ja peekesstoemp met worst deze middag'.  Ja dan heb je wel al iets gegeten, dunkt mij.

Om de overvloed aan aangepaste wijnen te counteren, dronken we voor 25€ aan water plus nog wat koffies, want ik moest natuurlijk nog diezelfde 60km terug.

Nadat we, zoals gebruikelijk de tent daar gesloten hadden na een gezellig klapke met de patron en zijn vriendin, kon ik nog een benzinestation gaan zoeken want ik was vergeten tanken.  Tanken om 1 uur 's nachts is NIET gezellig.  Gelukkig compenseerde het voorgaande ruimschoots. 'We zouden dit elke week moeten doen' verzuchtte Mme. Z. En dat zou inderdaad geen slecht gedacht zijn.

Commentaren

vriendinnen Ik kan me heel goed voorstellen hoe het er aan toe ging. ;-)
En ja, 's nachts tanken is griezelig. Die idee bezorgde me inspiratie voor een blogje uit de oude doos. Dat wordt iets voor volgende week. ;-)

Gepost door: Madame | 07 december 2008

Oe? Bij ons is 's nachts tanken ritueel. Het liefst als je van feestjes komt, niet weer weet of je op diesel of naft rijdt en wie de de stang vergeet terug te steken, krijgt op het volgende feestje twee wijntjes extra. Bonuspunten.

Gepost door: zapnimf | 16 december 2008

De commentaren zijn gesloten.