19 december 2008

Doetaweg!

Beste camionchauffeurs, ik realiseer mij dat ik al tot in den treure op uw kap gezeten heb, maar mag ik nog een laatste verzoek indienen?  Of een voorlaatste, want we moeten alle opties openhouden?

Ik weet dat u alle bescherming die u maar kan krijgen nodig hebt om uw gevaarte in een rechte lijn op de weg te houden, maar is het echt nodig om mij van de overzijde te verblinden met de trend du jour onder u, zijnde een blauw neonkruis op uw voorruit, ongetwijfeld in het teken van de komende kerst(on)genoegens? Als ik u was, zou ik echt niet rekenen op de bescherming van de Heer of zijn Zoon wat betreft baanvastheid en het dusdanig etaleren van uw religieuze voorkeur is op zijn minst ongepast te noemen in deze seculiere maatschappij.

Voor u het weet, komt u een andersdenkende collega tegen die u nét niet laat invoegen wanneer u zoals immer met uw tien ton de rest van de bevolking de weg verspert op het linkerrijvak en scoort u ipv heilwensen een hele hoop verwensingen. Ik vind het alleszins geen zicht. Wat is er mis met het ouderwetse namaakminikerstboompje op uw dashboard? Bescheiden en amper zichtbaar in het duister, een vrolijk knipperend lichtje daar gelaten? En volgens mij reflecteert dat blauwe kruis keihard in uw ruit, waardoor u nog meer accidenten gaat veroorzaken dan u reeds op de agenda had, dus lottet. Doe het weg. En wel nu. Dat is toch niet teveel gevraagd zou ik zo denken?

Met vriendelijke groet, en de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar van Uw Huisvrouw.

 

Commentaren

Ik geloof heilig dat dat uw tank ook niet zou misstaan.

Gepost door: zapnimf | 19 december 2008

vrachtwagenchauffeurs Zoals minister VDB ooit zei: trop is trop. Toch leef ik een beetje mee met de vrachtwagenchauffeurs. On the road is hun vrachtwagen hun thuis. Ik begrijp dat ze hun cabine gezellig willen inrichten. En tja, smaken verschillen.

Gepost door: Madame | 20 december 2008

De commentaren zijn gesloten.