22 december 2008

Kerstinkoopjes! Jeuj! Kill me!

Zoals ik al meldde, moesten alle kerstinkopen nog gebeuren dus toog ik met moeder naar de gemeente die mij over een paar weken met 12,5€ boete opzadelde.  Geen parkeerplek te vinden, uiteraard, dus zette ik mij aan de staart van de officiële parkeerplaatsen, echter deze keer wel met aankoop van een parkeerbon.  Goeie zet bleek achteraf, want Mme. Z wist mij te vertellen dat dan enkel de politie kan verbaliseren en niet het parkeergesmurfte.

Winkelen is sowieso aan mij niet besteed, tenzij in sneltempo (denk kijk, keur goed, pas indien twijfel, betaal en wees weg, maximumduur voor een hele seizoensgaderobe : 1 uur). maar dit was uiteraard Hel. Hel was het mensen, HEL. Of zei ik dat al? Een half uur kassa in de Ici Paris, getwijfel van moederswege in Vandenborre, nog meer getwijfel onderweg, ik die stiekem , of nee eigenlijk gewoonweg openlijk rol-oog en mezelf beloof om volgend jaar de inkopen reeds in augustus te doen. Zoals elk jaar, helaas.  Mijn struisvogelhouding wat betreft Kerst levert mij jaarlijks dergelijke taferelen op.

Vriendelijk verzoek aan alle winkelenden : als u ziet dat achter u bij benadering 7349 man wacht om de aankopen af te rekenen, vraag dan niet aan de winkeljuf waar precies in Turnhout met zijn parfumeriebon kan inwisselen.  Daarvoor gebruikt u Tinternet.  Of Dentelefonboek.  En doe zoals ik : zeg dat u het wel zelf zal inpakken.  Buiten die schone strik scheelt het niks, en die wordt toch maar weggegooid. Mag ik nog even melden dat bij dit voorvalletje ik niet alleen openlijk rol-oogde maar ook mezelf pathetisch voor het voorhoofd sloeg?

Verwondert het u dat ik na deze faane winkelmiddag rechtstreeks om een flesje wit gegist druivensap gereden ben?  Nee zeker.

Commentaren

In een woord : afschuwelijk.
Bij deze wens ik u gratis vrede. Zonder boom, zonder pakskes.

Gepost door: zapnimf | 22 december 2008

Dit zijn van die dagen dat ik stiekem aan mijn zoon zijn Rilatine zit te snoepen !

Gepost door: Seiner | 23 december 2008

Onlangs deed ik de test hoe het voelt 100 mensen op te houden aan de kassa, namelijk door te vragen "of ze het konden inpakken". De doos was echter veel te groot voor het voorhanden inpakpapier, en dus werd er geknipt, geplakt, bijgeplakt, tot alles ongeveer ingepakt was en er zowat 15 minuten waren verstreken.
Ik moet zeggen, het voelde een beetje ongemakkelijk, maar anderzijds was ik blij dat ik zelf dat gepruts niet meer moest uitvoeren.
Wel goed dat de Huisvrouw niet achter mij stond, of ik leefde niet meer.

Gepost door: Janina Modaal | 23 december 2008

Ik ben dit jaar uiterst verstandig geweest. Buiten één kado ligt alles al te blinken onder de boom. Ik had de helft al van voor de boom er stond zelfs. Ik vrees dat ik dat geen twee jaar na elkaar voor mekaar krijg.

Gepost door: elke | 23 december 2008

Ernstig snoeien in het aantal mensen-voor-wie-u-een-cadeau-koopt, helpt ook al heel wat.
Op een uurtje waren wij er vanaf.

Gepost door: Virginia | 25 december 2008

De commentaren zijn gesloten.