22 december 2008

Schoonheidsslaapje

De wallen onder mijn ogen begonnen schrikbarende afmetingen aan te nemen.  Ik vroeg zelfs bezorgd aan mijn manègevriendinnen of het ooit nog wel goed zou komen. En toen die collectief twijfelden, besloot ik eens vroeg te gaan slapen.

Ik dacht alle Verhulsten die Zapnimf mij geleend had, gelezen te hebben, maar het bleek dat ik er eentje over het hoofd gezien had.  Dus toog ik naar bed met Dimitri.  Slechts 17 pagina's later deed ik het licht uit en viel bijna onmiddellijk in slaap, wat ongezien is want gewoonlijk duurt dat toch minimaal een half uur.

Een uur later snerpt een schel Mamaaaaaaaaaaaaaaa door het huis tot in mijn comateuze hoofd.  Vogel wil bij mij komen liggen.  Ik zwalk naar haar kamer om haar door het donker tot aan mijn stee te begeleiden.  Maar geen erg, ik voel dat ik direct terug in slaap ga vallen.

Dat gebeurt ook, tot ik de vaste telefoon beneden hoor. Uiteraard sta ik er niet voor op, welke gek belt er nu om 23.30u?  En als het een urgentie is, zal men wel GSM-en.  Maar wie zou het geweest zijn?  Ik sterf van curiositeit en ben klaarwakker.

Een kwartiertje woelen later gaat het alarm af. Fokkerdefok, ik ren naar beneden om het oorverdovende lawaai af te drukken, Zoon komt ook zijn kamer uitgestrompeld maar blijft boven terwijl ik ga kijken naar het waarom van het paniekerige gesirene.  Het blijkt in de kelder te doen te zijn, dus ik daal tot in de onderste gewelven van het huis om niks aan te treffen.

Gelukkig maar want veel meer dan een onderste lingeriestuk had ik niet aan.  Hier in huis doen we niet aan pijama's, zelfs Vogel slaapt liever in haar onderhemd.  Maar kom, niks dus, waarschijnlijk is er een spin over de sensor gekropen.

Ik snauw nog naar Zoon dat het wel heel dapper is om zijn moeder alleen inbrekers ende boeven te laten trotseren in haar geboortekostuum, maar hij snauwt terug dat ik al gezegd had dat het wel een beest zou zijn.  Daar heeft hij een punt en met een vriendelijk slaapwel zoeken we allebei terug onze kamer op.

Maar niet voordat ik via 1919 het nummer heb opgevraagd dat mij een half uur daarvoor had wakkergebeld.  Het blijkt een onbekend gsmnummer te zijn.

Vervolgens lig ik uiteraard nog een uur wakker én sta om half acht terug op.  Maar wel ontwald.  Het is dan toch nog goedgekomen. Oef.

Commentaren

Maar van wie was het onbekende gsm-nummer? Uw verloren gewaande achterneef die onderdak zocht? De man met de bloedende vinger? Een vriendin in nood die snelsnel een gsm gepikt had om u te bellen?

Gepost door: Joke | 22 december 2008

Geen idee, het staat niet op tinternet. Zou ik eens terugbellen?

Gepost door: de huisvrouw | 22 december 2008

Na zulk een nacht kan je onmogelijk ontwald zijn. Je ogen zaten gewoon dicht zodat je ze niet kon zien, ja.

Gepost door: zapnimf | 22 december 2008

Ik zou... ... toch even elden bij de plaatselijke politie. Jaren geleden werden wij weken aan een stuk telfonisch gescreend door onbekenden om te weten waneer wij zoal (niet) thuis waren. Op een klaarlichte dag hadden we prijs: ze parkeerden bluntweg op de oprit en stapten via een slaapkamerraam binnen. Het waren geen miljoenen waar ze mee weg waren, maar wat ze mee hadden was voor mij met geen moljoenen te vergoeden.

Gepost door: affodil | 22 december 2008

Tja, nu alle inbrekers weten dat je halfnaakt door het huis gaat lopen als ze op bezoek komen, kan je je nog aan iets verwachten ...

Gepost door: annliesbet | 22 december 2008

wallen Na zo'n turbulente nacht je wallen weg? Kom nou! :-)

Gepost door: Madame | 22 december 2008

foei! Beste huismoeder,

sinds twee (werk)dagen uw blog ontdekt en er moet mij iets van het hart:
dat u zelf geniet van de belastingscentjes van den werkende mens kan ik alleen maar toejuichen, moest ik geen huis af te betalen hebben en een vijfjarige dochter in huis hebben rondlopen, ik zou het ook wel weten. Maar alstublief denk eens aan uw werkende medemens die, verslaafd ga weg, op zijn/haar werk, bij de overheid begot, zijn/haar tijd zit te verdoen met het lezen van uw blog. Dienen mens wordt betààld met centjes van zijn werkende medemensen om te wérken en dat gààt niemeer zenne na een post of 4 van uwen blog. Dus eigenlijk verdoet u zo twee keer belastingsgeld, 't is dat ik recentelijk een gigantische herziening heb moeten ophoesten en het dus maar niet meer dan terecht vind dat ik wat overheidsgeld mag verbrassen, anders zou ik zeggen driewerf foei! ga gaan werken en valt nen werkende mens nie lastig met uw bekommernissen, maar doet het nie hé, want ge moet ne werkenden mens, en zéker nen ambtenaar ook iet gunnen!

Met dank, maar toch driewerf foei om ne mens zo van zijn werk te houden.

Gepost door: discunctionele ambtenaar | 22 december 2008

f lap, van pure consternatie een kanjer van een typfout.

de c moet een f zijn natuurlijk.

gelukkig is het half vijf gepasseerd en kan ik naar huis

Gepost door: disfunctionele ambtenaar | 22 december 2008

@ZN en Madame : mja toch wel, allee grotendeels toch. Hoempf.
@Affodil : het bleek een Sabine hupeldepup te zijn, vergissinkje, dus @Annliesbet : het zal nog wel meevallen met opportunisten die gaan inbreken.
@ik meen dat je diFunctionele ambtenaar bedoelt ;) : Met mijn nog op te hoesten belastingbrief kan jij toch weer al even verder disfunctioneel ambtenaren want zelfs disfunctionele huisvrouwen worden niet gespaard van belastingswege :). Dus ik schrijf gewoon verder, wees gerust! En nog een LOL voor uw comment in het algemeen.

Gepost door: de huisvrouw | 22 december 2008

De commentaren zijn gesloten.