25 december 2008

Eng

Zoon komt mij vertellen dat hij weggaat. 

'Naar waar?' vraag ik hem. En hij vertelt het mij (weeral, HA!). Met een beetje een, ik moet het toegeven, waanzinnig kakelende lach vraag ik of ik meemag.  Als grapje uiteraard, waar ik al op voorhand dus waanzinnig kakelend mee aan het lachen was.  Jaja, de dag na Kerst is mijn humor steeds van het hoogste niveau.

'Gij zijt eng.' zegt hij. 

'Altijd of alleen nu?' wil ik weten.

'Meestal' was het antwoord.

Eng.  Ik vind het best wel een compliment.  Ik voel mij vandaag zelfs zo eng dat ik deze post feilijk de categorie keukenzeur wou meegeven.  Toch maar niet gedaan, er is zelfs aan mijn engigheid een grens.

Wist u trouwens dat er op deze eerste kerstdag niks open is?  Maar dan ook echt niks. Zelfs de superette op de hoek niet en die verrrijkt zich doorgaans met miljoenen op elke feestdag.  Ook niet het grote benzinestation een heel eind verder. ZELFS de nachtwinkel was toe.  Wat ik wist zonder er te passeren omdat mijn nachtwinkelier naast mij aan het stoplicht stond, zijn raam opendraaide en mij A Merry Christmis toeschreeuwde.  Zeer sympathiek van deze andersgodsdienstige maar het ware mij liever geweest om dit te horen vanachter zijn toog zodat ik niet 10, TIEN ja, kilometers de snelweg op moest rijden om aldaar in een naftstation sigaretten te gaan scoren. En dan de volgende afrit eraf en er langs de andere kant weer op voor de 10km terug.

En nee,stoppen met roken was vandaag geen optie.  Het is allemaal al eng genoeg zo.

 

Commentaren

dju, lag er geen pakje onder de kerstboom ?

Gepost door: ili | 26 december 2008

Iemand die de zoon ongelijk kan geven? Docht het niet.

Gepost door: zapnimf | 27 december 2008

De commentaren zijn gesloten.