27 december 2008

Het Goede Voornemen

Ik heb er een gevonden.  Meer nog, het is waarschijnlijk het enige Voornemen op al die miljoenen die er dezer dagen gefantaseerd zijn, dat ook werkelijkheid zal worden.

Want laat ons eerlijk wezen, al dat stoppen met roken en meer groente naar binnen werken,  gesport en vriendelijker zijn voor uw familie, eindelijk eens een keer op tijd gaan slapen, uw ochtenhumeur afzweren en liefst ook uw middag-en avondhumeur,  uw kelder opruimen en bij uitbreiding uw hele huis, uw rekeningen direct betalen ipv ze te laten bijeenkomen op een stapel waarna u helemaal tureluurs wordt bij het idee van zoveel gestructureerde mededelingen te moeten intypen, minder vloeken en dan vooral waar uw jongste bij is, daar komt toch allemaal niks van in huis.

Nee, het MIJNE dan : ik besloot deze ochtend in de auto om mij asap een deftige zonnebril te kopen.  Ik nam mij vast voor om mijn Hemazonnebrilvoorkeur af te zweren.  Al wil dat dan zeggen dat ik echt moet zien dat ik er niet op ga zitten nadat ik hem op de autostoel gezwierd heb bij het uitstappen, dat ik hem niet in mijn sakosj kan kwakken zonder beschermhoesje en hem zeker niet her en der mag laten liggen.

Want laat ons wel wezen, de Hemazonnebril doet niet meer dan de wereld een tikkeltje donkerder maken.  U wordt nog steeds even hard verblind door zonneglinsters als wanneer u hem niet zou ophebben. En dat is lastig. Vooral in de auto.

Dus één dezer zal ik de stad intrekken en mij een heus Merk aanschaffen.  Dan is mijn Goede Voornemen uitgevoerd, waarschijnlijk nog reeds voor januari begonnen is maar zéker voor het einde ervan.  En dan ben ik de enige mens in de Westerse Wereld die zich ook echt aan de uitvoering der Voornemens heeft gehouden.

Da's wat anders dan jullie he!

Commentaren

In jouw geval zou ik gewoon een verbandkist bijkopen. 't Zijn niet je ogen die je verbrandt, maar al de rest van je lijf.

Gepost door: zapnimf | 28 december 2008

voornemens Zo te zien heb je een hele rist voornemens gemaakt: een zonnebril kopen, niet meer kwakken, uitkijken waar je gaat zitten, bril niet laten slodderen... Ga je dat ALLEMAAL waar maken? :-)

Gepost door: Madame | 28 december 2008

allé dan ik heb uwe raad dan maar opgevolgd. meteen ook mijn goed voornemen van dit jaar. Nu nog volhouden.

Gepost door: disfunctionele ambtenaar | 30 december 2008

De commentaren zijn gesloten.