31 december 2008

De laatste...hopelijk

Net de waarschijnlijk laatste ruzie van het jaar met Mme. Z achter de rug.  Waarschijnlijk, zeg ik er heel voorzichtig bij, want het is nog geen twee uur en in tien uur tijd kan er nog veel gebeuren. Gewoonlijk blijft het bij één dispuut per dag, maar dat is echt geen regel.

Dit keer is ze al van gisteravond aan het zeuren dat ik met een marlboroadem in haar gezicht geblazen heb en dat ze daar NU NOG ALTIJD mottig van is. 

Reeds van gisteren ben ik mij voor deze absolute schanddaad aan het excuseren, hey er zijn vast mensen voor minder goede redenen geëxecuteerd, maar toen ze er net wéér over begon, vond ik het toch mijn goed recht om wat terug te bitsen in de stijl van 'Ik weet het nu al en stop erover en JOM!' enzo. Waarop ze uiteraard verder zeurde.  En vroeg of we konden afspreken dat ZIJ altijd gelijk heeft.  Ik docht het effenaf niet.

Dit gekibbel is echter niks vergeleken bij de ruzie om wie iemand aan het station in Leuven zou oppikken om daarna naar iemand anders thuis te gaan.  Ik weigerde, zij was woest (alhoewel ze net zo goed zelf kon gaan, JAWEL, Mme, JAWEL!) en we hadden al een heus half uur volgestouwd met scheldpartijen toen ze plots las dat iemand anders al had aangeboden om de persoon in kwestie op te halen.

'GIJ hebt gewoon totaal over de oplossing overgekut,' zei ze toen woestig.  In die termen. Jaja, ze is heus niet zo braaf als ze lijkt.  En die tààl! Een dokwerker is er niks tegen.

Zoals de op te halen persoon later zei : 'jullie zijn net die twee ouwe venten van de Muppet Show.'

Eén groot geluk : het schijnt dat sinds ze mij kent, ze véél minder ruzie maakt met Meneer Z.  Ik hoop dat ik van hem een schoon nieuwjaarscadeau krijg.  Een héél schoon.

Commentaren

Gelukkig zijn jullie beiden hogeropgeleid van inborst!

Gepost door: zapnimf | 31 december 2008

O ja, onze disputen zijn dan ook van het hoogste niveau, zoals je hierboven ongetwijfeld merkte!

Gepost door: de huisvrouw | 31 december 2008

hihi, maar goed dat ik nog even gewacht heb met reageren toen anders hadden jullie nooit zo'n mooi gesprek gehad...

Gepost door: kermit | 31 december 2008

De commentaren zijn gesloten.