01 januari 2009

Er was ons wel vuurwerk beloofd!

De eenzamen mochten zich rond ZapMoose  scharen voor wat eindejaarswarmte. 

Moose hield dapper stand tussen 5 vrouwen die, naarmate de avond vorderde en de enorme hoeveelheden voedsel verstouwd werden, bij wijlen hysterische lachbuien kregen.

Een summiere greep uit de onderwerpen geeft ons : begrafenissen, brandhaarden, scatologische onthullingen en  schending van menige privacy. Ik mag hopen dat mijn uitvaart ook ooit stof geeft voor zulk gegier bij mijn kleinkinders, dan zal mijn leven voorwaar nuttig gebleken zijn.

Om 12 uur gingen we naar buiten.  Want 'Het Vuurwerk Zou Schitterend Zijn!'.  De eerste knallen deden onze koppen van her naar der draaien.  Maar oh fok, al die bomen toch!  Dan maar de straat op, van links naar rechts want we hoorden het wel! Maar waar was het? 

Zapnimf vond een gat in een heg waar we gezamenlijk door konden loeren, maar stonden daar dan toch ook wel weer geen bomen in de weg zeker?  Ze fulmineerde vervolgens luidruchtig op de Hollandse overbuur.  En met recht! Want als je een gigantische villa kan bouwen en dan te gierig bent om er wat geld voor nieuwjaarsgeknal-en geflits tegenaan te gooien, dan ben je een Schijnhollander!  Moose maande haar tot stilte aan, maar dat hoefde toch helemaal niet, want één van de kenmerken van de Schijnhollander is zijn doofheid! En als dat niet op Wiki staat, dan wordt het hoog tijd dat iemand er eens een artikel aan wijdt!

Dubbelgeplooid van het proesten, dwz : de vrouwen, want Moose die onze weg galant bijscheen met een zaklamp zal ongetwijfeld geroloogd hebben, togen we terug naar binnen voor een glas champagne.  Met het voornemen om een kapvergunning voor de hele wijk aan te vragen én Gerry Kneteman te verzoeken te verhuizen om volgend jaar een zichtbaar vuurwerk te lanceren.  Een andere Bekende Rijke Hollander is ook al goed maar we kwamen niet zo direct op iemand anders.

De lachkramp in de kaken werd dessertgewijs tijdelijk weggekauwd en voor men het wist was het 4 uur.  Tijd om de terugtocht aan te vatten.  Bij het doorrijden hief ik nog een kwade vuist naar de Schijnhollandervilla. 

Uw Huisvrouw, die zich van 18u tot 4u beperkt had tot slechts een luttele paar wijnen kwam geen alcholcontrole tegen.  Wat zeer oneerlijk is want zoveel zelfbeheersing op zo'n doldwaze nacht dient beloond te worden met een BOBsleutelhanger in plaats van met slapeloosheid van de vele cola.

Ter nabeschouwing zijn Nimf en ik tot de conclusie gekomen dat niemand op deze aarde zo'n leuk feestje gehad kan hebben als wij, dat we zelden zo gelachen hebben én dat wij grappig zijn.  Moesten wij uw feest zijn komen opvrolijken, uw oudtante Georgette zou voorzekers nooit meer willen aanschuiven aan de feestdis!

 

Commentaren

Jajajaja, dit is nagenieten!

Gepost door: zapnimf | 01 januari 2009

plezier Ik kan me heel goed voorstellen hoeveel plezier jullie gehad hebben. Hoe zou dat toch komen? :lol:

Gepost door: Madame | 02 januari 2009

Arme Moose!

Gepost door: Chelone | 02 januari 2010

Faajerwuirks Die conclusie zou wel eens kunnen kloppen, jullie kennende. Hilarische taferelen, ik zie ze zó voor mij! Volgende keer wil ik erbij zijn, if I may.

Gepost door: Margo | 02 januari 2010

De commentaren zijn gesloten.