08 januari 2009

spijkers op laag water zoeken.

Voor de tweede keer in drie maanden had ik een lekke band.  Enfin hij stond halfplat en een platte band is een kapotte band (tot die erudiete conclusie kwam ik helemaal zelf, of toch bijna!).

De bandencentrale kon mij helpen, dus ik beval Zoon om achter mij aan te rijden om mij terug naar hier te transporteren. De band was slechts halfplat, dus ik kon best nog zelf rijden, de brave lieden bij Touring hebben met dit weer vast wel wat beters te doen.

Aan het tweede stoplicht krijg ik telefoon. Zoon die mij beveelt trager te rijden want 'ik kan niet volgen, en gij rijdt met een lekke band en er vliegt belachelijk veel sneeuw van uw auto'.   Ja pa.

Hij brengt mij netjes terug naar huis en draait halverwege zijn muziek zo hard dat ik via de leuning van de zetel het gevoel krijg of er een defibrillator zijn best doet om mijn stervende corpus terug tot leven te schokken. 

Ik heb het al meermaals gezegd, maar ik ben geen pretje om naast u te hebben in de auto.  Hyacinth weet u wel.  Geïrritteerd zegt Zoon dat hij het heus wel allemaal gezien heeft. Als ik vraag of er dan niet meer passagiers zo doen, antwoordt hij bevestigend.

'Mannen?' pols ik.

'Nee, nooit mannen.  Hen boeit dat niet.'

Waarbij maar weer eens bewezen werd, dat zeuren des vrouwens is en dat reeds vanaf jeugdige leeftijd.

Om half vijf zou mijn euvel verholpen zijn, en stipt als altijd sta ik terug bij de bandencentrale.  Waar men natuurlijk nog aan mijn kar moest beginnen. Een half uurtje later is het opgelost echter.  De band kon nog gerepareerd worden, ik had blijkbaar een spijker overreden.

Gelukkig maar, want ik begon al te vrezen voor vijanden. Ik heb nochtans in geen eeuwen 'Snor' tegen de Nimf gezegd, maar men weet maar nooit hoe lang wrok kan sudderen.

Commentaren

O de snor-beschuldigen aan Zapnimf, dat U me daar nog eens aan herinnert, zo heb ik ook weer een lachende studie-pauze achter de rug. Merci!

Gepost door: Janina Modaal | 08 januari 2009

*Mep Janina ergens onder haar bureau*

Wie dacht je dat met oudjaar een koppel ouwe roestige nagels ondersteboven heeft geprikt in haar oprit, hein?

Gepost door: zapnimf | 08 januari 2009

Hey Zapnimf, dat is allemaal lief bedoeld he, van dat lachen en al :o) *klautert bont en blauw van onder haar bureau"

Gepost door: Janina Modaal | 10 januari 2009

De commentaren zijn gesloten.