13 januari 2009

TC-mottig

Sommige gerechten zijn seizoensgebonden. Neem nu de Tomate Crevette.  Die roept bij mij eerder een beeld op van 28 graden, of van 25 graden met een verkoelende zeebries, dan van een ijsvlakte en -5.

Maar er hielp geen lievemoederen aan : Mme. Z moest en zou een TC hebben.  Daar reed ze speciaal een kilometer of zestig voor, tot aan het restaurant achter mijn hoek.

Ik lunch normaal niet zo fanatiek en het idee van een steak op mijn om één uur nog steeds nuchtere maag, kon mij niet bekoren.  Ik opperde paling in het groen, maar ze beschreef dat zo wansmakelijk dat mijn goesting al over was.  Dus ook maar een TC.

Achteraf stelde ik mij de vraag hoe men zo snel garnalen ontvroren en toch niet warm krijgt. Want het kan niet zijn dat men in de winter verse garnalen inkoopt, voor het onwaarschijnlijke geval dat een of andere zot(tin) zin heeft in een TC terwijl de rest van de wereld voor vol-au-vent en stoofvlees gaat.

Het heeft mij niet gesmaakt.  Mme. Z keek echter zeer vergenoegd, bestelde voor toe nog een portie profiterolles en bekende 's avonds dat ze nog om tomaten en garnalen gereden was om als diner nogmaals TC in haar kas te slagen.

Ik  had stoofvlees voor het avondeten, winterkost weet u wel.  Geen hap van gegeten, de TC lag nog protesterend tegen de te vroege terugkeer uit zijn winterslaap op mijn maag. 

Nog een tip voor restaurateurs allerhande : kan u aub stoppen met elk bord dat u in handen krijgt vol te proppen met sla?  Een toefje groen her en der, ok, maar een halve krop sla, daar heeft niemand zin in. Less is more!  Kunnen we dat afspreken?

 

Commentaren

Mor allee zottin, dat is wel vers hé.

Gepost door: Mme Zsazsa | 13 januari 2009

Aan mijn maag te voelen anders niet.

Gepost door: de huisvrouw | 13 januari 2009

Pwie zaag, het drijft mij naar de BA stempagina om snel 5 andere b's te stemmen. Kunnen we dat afspreken?

Gepost door: Franky | 13 januari 2009

Ooo, zijn er dan mensen die content zijn met zo'n schaamtoefjes groen? Ik wordt daar pas mottig van. ALs ik eet wil ik daar een portie groenten bij, niet een zielig blaadje sla met een miniscuul partje tomaat.

Gepost door: hoow | 13 januari 2009

Oooooh Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!
Neeeeeeee Franky! Niet drijven! U breekt mijn hart! O wacht, nee, dat heb ik niet.

Gepost door: de huisvrouw | 13 januari 2009

Wie eet er nu ook TC den 12ste januari!Hydrocultuur geïmporteerde tomatten van weet ik veel waar en verse garnalen??? Mme Z, u is nog naïever dan ikzelf.

Gepost door: madam arrabelle | 13 januari 2009

Less is more? Zot!?

Euh... welke codetaal is Franky daar aan het bazelen? BA? b's? Hier betaal je niet per letter hoor F.
Ziedet! Less is weeral niet more!

Gepost door: zapnimf | 13 januari 2009

Awel, ik zou nu ook gene TC binnenkrijgen sè! Dan nog liever spaghetti!

Gepost door: zeezicht | 13 januari 2009

Wij hebben hier vanavond ook TC gegeten. En gesmaakt zeg!

Gepost door: elke | 13 januari 2009

TC zit vol met cholesterol, dat voel je daar, aan de ingang waar de maag begint. Ik kan geen garnalen meer zien nadat ik er eens te veel van gegeten heb.
Geef mij ook maar een PIG (Paling in 't groen)

Gepost door: (mw) | 14 januari 2009

Hutsepot op moeders wijze lijkt mij een aangepaster gerecht voor dit seizoen. Met varkenspootjes erin en worst en raapjes en...

Gepost door: chelone | 14 januari 2009

A1leen zwangere vrouwen rijden 60km voor een ontdooide TC. Dus....

Gepost door: kat | 20 januari 2009

De commentaren zijn gesloten.