15 januari 2009

Recensie van een onhandige lezer.

Schaamteloos bedelde ik van De Nimf de triologie af, waar ze onlangs zo lyrisch over was.  Ik denk dat zelfs Moose nog niet de kans heeft gekregen om de drie turven te lezen, want met oudjaar reeds heb ik ze uit het Zapmoosenest ontvoerd. Nou ja, Moose heeft ze voor mij bereidwillig ingepakt, dus van een gewapende overval was nu ook weer geen sprake. 

Gisteren begon ik aan turf één, deze middag was hij uit. In tegenstelling tot Nimf heb ik er geen nachtrust voor gelaten, maar uit moest-ie wel. Maar ik ben een rappe, lectuurgewijs.

ECHTER! Ik deel haar mening niet helemaal.  Ja, hij noodt tot lezenlezen, ja het zit knap in elkaar, maar...

-Er wordt zoveel koffie gedronken en boterhammen gesmeerd, dat het boek met weglating daarvan best een pagina of 30 korter had gekund.  Op de duur dacht ik al 3 alinea's op voorhand : hier komt weer een koffiezet of-drinkmoment aan.  En ik vind het niet leuk om dingen te zien aankomen in een boek, al zijn het maar kopjes cafeïne.

-Hij gooit er veel te veel Engelse uitdrukkingen door, dat wordt irritant.  Dat doet denken aan overrated (hihi, ja giechelt u maar! 't Was de bedoeling!)  managementcursussen waar niemand nog normaal kan spreken.  Want Intengels klinkt het allemaal zoveel beter. 

-Hij zegt een paar keer dat een personage iets 'pedagogisch' uitlegt.  Tegen een volwassene, mind you (oh nee, ziet ge wat er van komt!) en volgens mij legde hij het gewoon omstandig of helder of stapsgewijs uit. Soms misschien zelfs belerend. Maar niet pedagogisch. Ik kon het niet plaatsen, en na keer twee dacht ik : fout!

-Aan de andere kant kwam ik wel twee keer (of drie) het woord 'disfunctioneel' tegen! Dat gebeurt ook niet alle dagen, behalve op deze pagina, dus dat was een gniffelmoment.

Maar goed.  U moet hem beslist lezen, want deze muggenzifterij doet niet af aan de vlotheid van 's mans pen.

Maar wat overkwam mij deze ochtend, bij het aanvangen der laatste 100 pagina's? Ik morste een halve kop koffie over Stieg. En ook over mijn broek, maar dat vond ik minder erg.  Ik zie ZapMoose nu reeds bliksemen : 'Ofwel vergeet ze geleende boeken terug te brengen, ofwel vermassacreert ze hen, de schoelie! Dat ze maar niet denkt nog ooit een onzer papieren bloeikes te leen te krijgen!'  Met veel stoom uit allerhande lichaamsopeningen zo.

Maar treur ende scheld niet, beste vrienden! Ik heb mij reeds naar de boekhandel gespoed om u een nief exemplaar te kopen! Een gloednieuwe, ongekreukte Stieg zal terug uws weegs komen, ooit.  En bij het lezen van de volgende twee zal ik proberen alle mogelijke vervuilers van uw have en goed uit de buurt van mijn onhandige tentakels te houden!

Terug vriendjes nu?

Commentaren

lap! Nu voel ik mij geviseerd. Maar 't is gedaan (toch tot juni).

Gepost door: madam arrabelle | 15 januari 2009

Oeisdanatochmeugelijk?!

Bij deze toch gedetailleerde mankementenlijst, had ik toch gedacht dat je dat appartementrecht van Zweden eens uit de doeken zou doen, want dat kwam volgens mij te veel terug, alsook de vierkante meters van iedere ruimte die hij beschreef.
En hahahahaha, wacht tot deel twee. Daar krijg je de hele Ikeacataloog op je bord. Dàt was pas storend.
Mor! Voor de rest geen slecht woord over Stiegje. Feit blijft dat ik er niet in kon stoppen.

Gepost door: zapnimf | 15 januari 2009

Als er zoveel koffie in die boeken gedronken wordt is 't niet zo heel raar dat je er koffie over uitkapt, toch?

Gepost door: veerle | 15 januari 2009

belezen boeken Wat lees jij rap ende snel, geen wonder dat er wat gemorst wordt, een mens kan zijn aandacht toch niet eindeloos verdelen? En, btw, hebben die boeken niet meer waarde mét koffievlekken?
Mij mag je 'belezen' (geen synoniem van belegen!) boeken uitlenen.

Gepost door: Laleña | 17 januari 2009

De commentaren zijn gesloten.