30 januari 2009

Pseudovogelgriep

Kleine Vogel was een beetje ziekjes. Woensdag : Wit gezichtje, keel-en hoofdpijn. 

Donderdag : nog altijd een wit gezichtje, maar geen koorts en geen keel-of hoofdpijn meer.  Maar naar school kon ze nog  niet.  Want nu had ze buikpijn.  Toch zeker tot een uur nadat de school begonnen was!

Want vanaf toen ging het pijlsnel bergafwaarts.  Niet met haar gezondheid maar met de mijne, en dan vooral mijn geestelijke.  Want voor iemand wier keel de dag daarvoor nog pijn deed, maakte ze wel heel veel lawaai.  Schrille kreten, would-be operagezang met bijbehorende pathos en uiteraard een eindeloze stroom KIJK naar mij's en verzoeken om eet-, snoep- en drinkbare dingen. Ze imiteerde mij en schalde waanzinnige lachjes. En uiteraard moesten we weer dominoën. En vanzelfsprekend verloor ik weer. Om een of andere duistere reden is een alsofzieke Vogel veel veeleisender dan een gezonde of echt zieke Vogel.

Vervolgens deed ze een poging om ons beiden om te brengen.  We reden even naar de winkel, waarvoor ik een U-bocht moest nemen.  Ik stopte voor de schier eindeloze verkeersstroom die van rechts kwam en staarde een beetje voor mij uit. 

'Doorijden mama' zei ze opeens.  Gelukkig ben ik niet al te goedgelovig want een snelle blik naar rechts leerde mij dat er nog zeker 5 auto's aangereden kwamen.

Toen ik haar vroeg wat haar bezielde om zoiets te zeggen, roloogde ze en zei dat ik maar wat sneller had moeten vertrekken.

Het was waarlijk voor het eerst in mijn leven dat iemand mij vroeg om sneller op te trekken.  Dat belooft voor wanneer zij haar rijbewijs heeft.

Vandaag, na een dag meer van hetzelfde minus de moordpoging, wilde ze graag Quick.  Ze terroriseerde haar broer net zo lang tot hij erom reed, een tikkeltje vroeger dan wat hij als etenstijd beschouwt.  Maar och kom, het kind is ziek, dan moet men een beetje coulant zijn, niwaar?

En als u mij nu even excuseert, dan ga ik mij oprollen in foetushouding in afwachting van de geneugten die het WE ongetwijfeld nog gaat brengen! Alhoewel een gecapitonneerd kamertje in een gesloten instelling mij ook wel wat zegt.  Men kan zich toch vrijwillig laten opnemen, niet? En nee danku, niemand hoeft mij de kindertjes brengen om mij te bezoeken, het is zo goed alsof ik het gehad heb.

 

Commentaren

Héél véél hoestsiroop erin duwen, verdooft.

Gepost door: zapnimf | 30 januari 2009

1 zieke vogel. Hier waren het er 3, maar mij hoort u niet klagen. Tss.
Hoestsiroop met codeïne is het toverwoord!

Gepost door: Tine | 30 januari 2009

Dat oprollen in foetushouding was toch naakt, hoop ik? Anders telt dat niet.

Gepost door: Elza | 31 januari 2009

@ de twee Ervaren Moeders Van Uitgebreide Kroosten : da's den truc dus, goed om weten.
@ Elza : uiteraard, wat hadt ge gedacht.

Gepost door: de huisvrouw | 31 januari 2009

Hier 2 zieke popjes en dien truuk met die hoestsiroop die mag helaas pas vanaf 4 jaar.... Nog andere tips voor min 4-jarigen?

Gepost door: JeMaMuse | 03 februari 2009

De commentaren zijn gesloten.