04 februari 2009

Zwart graag, zonder suiker.

 "Huisvrouwen zitten niet heel de dag thuis koffietjes te drinken" “Als mensen vragen wat ik doe, antwoord ik vaak dat ik home manager ben", zegt Martine, die vier kinderen heeft en voltijds huisvrouw is.

Martine heeft een goed betaalde baan in de telecommunicatiesector opgegeven toen ze kinderen kreeg. "Maar als je zegt dat je huisvrouw bent, is het vaak van ‘die zit heel de dag thuis koffietjes te drinken.’

Het vervolg van het ongetwijfeld vurige pleidooi voor het TBM-schap kan u zien op Volt.  Vandaag als ik mij niet vergis.

Home manager.  Moest ik tegen iemand die mij kent die term bezigen, hoongelach zou mijn deel zijn.  Meer nog, ik ken geen enkele huisvrouw die ook maar iets van betekenis in het huishouden doet.  En ik ken er heel wat.  Ofwel hebben we een poetsvrouw, ofwel verslonst het huis en wordt er slechts aan damage control gedaan.  U weet wel : hetgeen u op het eerste zicht verslijt voor kittens, maar eigenlijk bijeengeklitte stofnesten blijken te zijn, verwijderen.

Koken ja, dat doen we wel graag, mits er iemand is om het te appreciëren.  Want anders wordt Dr.Oetker veelvuldig op huisbezoek gevraagd. 

De eerste 2,5 jaar, of in het geval van ongebreidelde voortplantingsdrift, élke eerste 2,5 jaar, zijn een opgave.  Dat geef ik grif toe.  Maar dan gaan de koters naar school en strekt de dag zich lang en ledig uit.  De eerste huisvrouw die dan daadwerkelijk de zolder gaat opruimen en het speelgoed sorteert, de ramen begint te lappen en schema's voor huiswerk en naschoolse activiteiten uittekent,  moet ik nog tegenkomen.

Laat u niks wijsmaken.  Wij drinken heel de dag koffietjes.  En op de echt fijne dagen gaan we lunchen met veel wijn.  Voor de rest lezen we kranten, liefst online want dat vergt minder moeite, telefoneren we een uur of drie per dag en  tegen half vier zuchten we dat het al weer tijd is om de rustverstoorders te gaan halen.

Home manager, laat me niet lachen.

 

 

 

Commentaren

Nochthans homemanagement, dàt zou ik nu interessant vinden zie. Op een voorwaarde, met de huisvrouw als prof, want anders riskeert dat waarschijnlijk leren ramen lappen, speelgoed sorteren, witloof rollekes maken en weet ik veel wat nog allemaal. Voor ge't weet splitsen ze u ne paper of vier in uw maag.
Mag ik huisvrouw? Bij u, in de leer?

Gepost door: madam arabelle | 04 februari 2009

Bwa ja. We zullen het allemaal eens overlopen bij een koffieke.

Gepost door: de huisvrouw | 04 februari 2009

Duh-uh. Ik ben praktisch de enige met tijd die jij kent. (En dat van die kittens is overdreven!) Niet representatief, uw koffiekransje, voor het echte ploeterleven!
Ik ken er die hun plumeau op hun kop binden.

Gepost door: zapnimf | 04 februari 2009

Maar gij WERKT nog he, zo halvelings. Gij moogt kittens hebben rondzweven. En de thuisblijvers mogen dat ook, uiteraard. Ik ben tolerant.

Gepost door: de huisvrouw | 04 februari 2009

Ik vul mijn dagen met kittens van tussen de play-doh te plukken.
Maar dit gezegd zijnde, de dame in Volt heeft wel twee keer haar 'home-manager' punchline gebruikt.
En hij werd er niet grappiger op.
Daar tegenover zetten ze dan Geena Lisa en Mss Detiège..pff..van typecasting gesproken.
Konden ze niemand opdiepen die geen intieme relatie met Mister Propre heeft?

Gepost door: T* | 04 februari 2009

nochtans (HA) ne knappe vent, die Mr. Proper.

Gepost door: madam arabelle | 05 februari 2009

Tussen twee jobs in was ik zo'n twee maand 'huisvrouw'. Je beschrijving is herkenbaar. Nu ik weer halftijds werk ligt mijn huis er veel netter bij. Mischien gewoon omdat ik nu wel moet plannen, en toen niet.

Gepost door: veerle | 05 februari 2009

Dit is voor mij toch een echte feel-good-blog. Zo verschrikkelijk herkenbaar. Als de twijfel bij mij opduikt en m'n geweten begint te knagen kom ik gewoon hier even lezen en ik kan er weer tegen. Ik dank u! En nu schaamteloos verder m'n koffie slurpen dus.:-)

Gepost door: een lezeresje | 05 februari 2009

Maar homemanager is toch gewoon de benaming voor een gefrustreerde huisvrouw, zo eentje die zich geneert en wil laten zien dat ze wel iets waard is.

Huisvrouw zijn, niet voor iedereen weggelegd.

Gepost door: Mme Zsazsa | 05 februari 2009

compleet met madame zsazsa eens!!!

Gepost door: biomama | 05 februari 2009

wat zou de wereld zijn zonder huisvrouwen ! Ons sociaal netwerk zakt als een pudding in elkaar. Op hen wordt toch altijd gerekend om onverwacht in te springen en voor vrijwilligerswerk, ahja, ze hebben toch niets anders te doen !

Gepost door: omamoetje | 05 februari 2009

en ik ben het volledig eens met T*

Gepost door: omamoetje | 05 februari 2009

Ik heb er hier nog eentje nodig ... zo'n Home Manager! Zelf kom ik er namelijk niet aan toe.

Uhm ja, voor mij ook graag zwart, zonder suiker ;)

Gepost door: Kaatje | 06 februari 2009

Oh wat voel ik mij nu content zie omdat God (of Allah of Boeddha of wie dan ook) mij 3 jaar geleden gestraft heeft voor wat ik dan ook misdaan had, werd ik ziek en moest ik 2,5 jaar thuisblijven. Ik dacht dat ik nu het huishouden eens onder controle ging krijgen whoehaha ... resultaat : ikke in mijne zetel me ne chocomel en een kuisvrouw van de ziekenkas die mijn kussens goe kwam leggen. By the way : ik werk zo half en half terug : iemand een homemanager op overschot voor mij ?

Gepost door: annliesbet | 07 februari 2009

Hmmm Langs de ene kant sluit ik me aan bij je stelling, langs de andere kant ga ik in PROTEST!!!
Het punt is, sinds ik thuis zit (nog twee weken, ik ben alweer aan het aftellen), wordt ik door jan-en-alleman opgeroepen om klusjes/taakjes te doen waar zij "geen tijd" voor hebben en ik (natuurlijk!) wel, want: "Jij zit toch thuis!" ...
En dus ben ik een ganse dag in de weer als noodoppas, noodchauffeur, noodhulp, nood-weetikveelwat, en blijft het huishouden, de kelder die moet uitgemest, de ramen die moeten gekuist, de gordijnen die moeten gewassen en de berg strijk, dat blijf allemaal liggen ...
.. tot ik weer aan het werk ben en de hulp kan inroepen van iemand "die toch thuis zit en tijd heeft"?
;-)

Gepost door: Dulcinea | 13 februari 2009

De commentaren zijn gesloten.