07 februari 2009

In your Face(book)!

Een maand geleden sprak ik minachtend : vanzeleven zien ze mij daar niet.  Maar toen gingen een voor een al mijn vriendinnen overstag en er werd in mysterieuze termen gesproken.

Ik bestookte hen met vragen als : ben je dan googlebaar, ziet men je emailadres?  Want ik ben ongooglebaar en dat wil ik zo houden.  Ik kreeg geen antwoord, geen kat die het wist.

Gisteravond kreeg mijn nieuwsgierigheid de overhand. Ik registreerde. Groot was mijn verbazing dat er al twee 'vriendjes' stonden te wachten.  Een moeder van op school en de dochter van mijn eerste poetsvrouw.  Ok, qua glamourgehalte is dat mager, realiseer ik mij.

Het eerste wat ik deed was het onding uitspitten op privacysettings want niet langer dan 5 seconden na mijn registratie stond ik al op Google. Niet voor lang edoch : een simpel vinkje uitvinken was genoeg om mij te weren van zoekmachines allerhande. Wat de test, een minuutje later bevestigde.

Een foto dan, want een gezichtenboek zonder gezicht is triest.  Het geval wil echter dat ik geen foto's heb van mezelf.  Dus nam ik de deze maar.  Wat Mme. Z de opmerking : 'Schomtelijk' ontlokte.  Ze houdt niet van Gaston.

Plots kreeg ik emails. De ene na de andere.  En niet alleen van mensen die mijn vriendje wilden worden maar ook van vriendjes die mij via Facebook een mail hadden gestuurd.  Dus ik kreeg mail om te zeggen dat ik mail had.  Zucht.  Gelukkig kon dat ook aangepast worden.

Nu rest mij nog één taak : het NUT ontdekken.  Toen ik vanochtend online ging,  plopten er plots pingpongballen door mijn luidsprekers waarop ik verdwaasd de plug van de luidspreker wat beter instak, in het gedacht dat er iets Mis was. Echter : het was de facebookchat.  Ik vroeg de vriendin die mij aldaar aansprak naar het nut, maar meer dan : euhm foto's bekijken?  Zien wie er met wie bevriend is?  kreeg ik niet.

Dus, samengevat :

-ik kan nu mailen via Facebook ipv via mail, en desgewenst een mail op mijn mail krijgen dat ik mail heb.

-ik kan chatten via facebook.  Want Msn is euhm anders?  Niet meer in de mode?

-ik kan foto's bekijken van vrienden en eventueel van totaal onbekende vrienden van vrienden.  Ik hou niet van foto's bekijken.  Kom bij mij niet af met uw vakantiealbums, want een Geeuw zal uw deel worden.

-ik kan laten weten wat ik aan het doen ben.  Zoals gisteravond : tamzakken.   Ik kan zien wat anderen doen.  Zoals goesting hebben om op café te gaan of bezig zijn een zak chips open te trekken. Boeiend en Interessant.

-ik kan mensen Terugvinden.  Maar wil ik wel mensen Terugvinden?  Er is vast een reden waarom die mensen niet meer in mijn leven zijn.

Maar kom, ik geef het nog een weekje. En indien u mijn Echte Naam kent, mag u vriendjes met mij worden.  Hoop niet op foto's echter.  Die staan er namelijk niet. En meer dan tamzakken doe ik niet, dus mijn status gaat u ook dik tegenvallen.  En als u het WAAGT om mij lastig te vallen met debiele spelletjes, vliegt u er ook zo weer uit.  Maar laat u voor de rest volledig gaan.

 

Commentaren

En ge kunt nu ook op FB laten weten dat ge geblogd hebt. LOL

Gepost door: kermit | 07 februari 2009

Heb ik net gedaan, woeha.

Gepost door: de huisvrouw | 07 februari 2009

Et voila!

Gepost door: kermit | 07 februari 2009

Hehe :-p

Gepost door: Stien | 07 februari 2009

Nog een week? Da's dan langer dan ik.

Gepost door: De controletoren | 07 februari 2009

wreed gemakkelijk vind ik dat maar ik ben dan ook een héééééééééééél slecht mens. Ik heb mezelf gefacebookt om mijn stoute medewerkertjes in het oog te kunnen houden en die kiekens hebben dat geeneens door. Zo weet ik dat X van zodra ik 's middags de deur toetrek hare facebook openzet en meer feesboekt dan werkt ...
enne beste disfunctionele huisvrouw : ik daag u ook uit om mij te vinden op dieje feesboek hahaha

Gepost door: annliesbet | 07 februari 2009

Hoe meer ik erover lees, hoe minder ik er aan wil meedoen. Maar elk diertje zijn pleziertje hoor!
Al snap ik het nut ervan ook niet.

Gepost door: zeezicht | 07 februari 2009

Nut? Nut? Het topput van nutteloosheid vraagt zich af wat het nut is van iets... ;-)

Gepost door: Elza | 07 februari 2009

@Elza : dimmen he maat, ik heb nog altijd uw vestje en sjaal in gijzeling.

Gepost door: de huisvrouw | 07 februari 2009

Oh Elza ik voel ineens een zin toch ontsnappingspoging opborrelen...

Gepost door: kermit | 07 februari 2009

Zeg dat nog een in het Nederlands, Kermit?

@huisvrouw: Ik denk dat gij daar meer last van hebt dan ik. :-)

Gepost door: Elza | 08 februari 2009

Welwel, dan toch bezweken voor facebook. Ik ook hoor, al een tijdje geleden, en ik schreef eveneens een blogje waarin ik mij de vraag stelde waarom ik het eigenlijk had gedaan.
Nu ben ik er wel onder een valse naam op gegaan, wat het nogal moeilijk maakt vriendjes te hebben aldaar :o).

Gepost door: Janina Modaal | 09 februari 2009

Ben ik hier dan echt de enige die stand houdt tegen dat gedoe?

Gepost door: madam arabelle | 09 februari 2009

Awel Elza zullen we uw jas en sjaal eens gaan bevrijden en daarbij de huisvrouw straffen voor haar gijzeling?

Gepost door: Kermit | 09 februari 2009

beste huisvrouw, er zit een Theo Maassen in u. En daarom komen we hier lezen.

Gepost door: Marc | 09 februari 2009

*sprakeloosheid*

Gepost door: zapnimf | 10 februari 2009

Wil je wel vriendjes worden met iedereen?

Gepost door: muis | 11 februari 2009

Als je er tegen bent, gebruik het dan niet. Vooralsnog is het niet bij wet verplicht.

Gepost door: Franky | 12 februari 2009

Je hebt me doen schaterlachen! Je hebt overschot van gelijk! Toch ben ik ook zo'n tamzak-facebooker. Waarom? Eigenlijk geen idee. Misschien ben ik een kuddegeit. Maar bon, ik heb reclame gemaakt voor jou... op facebook uiteraard. En had ik je naam gekend, dan had ik gezorgd dat je een mail kregen om te zeggen dat je mail hebt van mij en dat ik je vriendje wil zijn. Maar bon, daar blijf je dus van gespaard, gezien ik de moeite niet doe om op onderzoek uit te gaan. Toch voor 1 ding bedankt: je hebt me aan het schaterlachen gebracht!

Gepost door: tania | 20 februari 2009

Awel,

http://www.facebook.com/event.php?eid=238818861503&ref=mf

Gepost door: Ikke | 05 februari 2010

De commentaren zijn gesloten.