10 februari 2009

Discriminatie!

Ik besefte gisteren dat ik discrimineer.  Niet het raciale gedoe, nee, het is nog erger : toen ik mij aan de supermarkt wou parkeren, zag ik dat de wagen naast mij een gehandicaptensticker droeg.  Fluks zwierde ik de pook terug in achteruit en koos een andere plaats.  Want volgens mij kunnen gehandicapten niet fatsoenlijk autorijden.

Het hangt er natuurlijk van af wélke handicap ze torsen, maar laat ons eerlijk wezen : als je half verlamd bent, en je moet gas geven, remmen, schakelen en dan ook nog eens pinken, de ruitenwissers bedienen én, last but not least, sturen met je handen, dan lijkt de kans mij iets groter dat je tegen mijn voiture gaat schaven bij het uitrijden der parkeerplaats dan wanneer je een aantal van die bezigheden met de onderste ledematen kan uitvoeren.

Zo vloekte ik ooit eens op een automobilist die op een wel zeer sukkelige manier een bocht pakte : 'Komaan man, ge lijkt wel gehandicapt!' , toen mijn oog op de blauwe sticker op zijn achterruit viel. Uiteraard schaamde ik mij op toepasselijke wijze, maar eigenlijk had ik toch wel gelijk, niet?

Wat ik mij altijd afvraag is : hoe krijgen ze de rolstoel in de auto, zichzelf achter het stuur en dan weer vice versa?  Of krijg je die sticker ook voor minder belemmerende aandoeningen? Of, godbetert, voor geestelijke handicaps?  En nééééé ik wil u niet horen denken : doe HAAR er dan ook maar eentje. Tssss....leer mij u niet kennen!

Commentaren

Mensen met hartklachten krijgen er ook zo eentje.
En die rolstoelen gaan in de koffer en ze slepen zich dan tot achter het stuur (vooral niet beginnen visualiseren nu).
Oh ja en ik had een overbuur met een ingebeelde ziekte die er ook eentje had (en zelfs een parking voor zijn deur).

Gepost door: een handvol | 10 februari 2009

En mensen die manken of wiebelen. Of die niet goed horen of zien (alhoewel die laatste misschien geen rijbewijs krijgen, hoop ik).

Gepost door: Tine | 10 februari 2009

Mensen met maar één arm en/of maar één been bijvoorbeeld krijgen ook zo'n sticker. Ik ken zo iemand, en die kan heel goed rijden... en hij weigert op een gehandicaptenparking te staan, zodat hij eigenlijk nog onze plaatsen afpakt ook :-)

Gepost door: Lies | 10 februari 2009

Soms zijt gij eng!

Gepost door: zapnimf | 10 februari 2009

ROFL voor Lies!!

Gepost door: Mme Zsazsa | 10 februari 2009

ik kom graag een keertje lezen, maar dit vind ik er toch een beetje over - heb zelf een zoon met een handicap, en kan me niet voorstellen dat er later iemand NIET naast hem zou gaan parkeren omdat hij zo'n sticker of parkeerkaart heeft ...

Gepost door: Ann | 10 februari 2009

@een handvol : te laet voor de visualisatie.
@Tine : dju, mijn kans verkeken ten tijde van mijn verbrande voet
@Lies : ROFL, mag ik zijn kaart?
@ZN : dat weet ge nu pas?
@Ann, maar nee natuurlijk niet, ik ben immers de enige enge ;)

Gepost door: de huisvrouw | 10 februari 2009

Eng???
Maar neen, gewoon compleet verdorven!

Gepost door: Clara | 12 februari 2009

De commentaren zijn gesloten.