11 februari 2009

Wat hebben koffie, boeken, kinderen en een verkoudheid met elkaar te maken?

Gisteravond maakte ik een pot deca.  Cafeine 's avonds garandeert mij een slapeloze nacht, dus dit leek een goede zet om toch mijn zin in een paar kopjes koffie tegemoet te komen.

Volgens mij waren de heren of dames van Jacquemotte even druk met andere dingen tijdens het productieproces van mijn pakje, want tegen middernacht gaf ik de strijd tegen de slapeloosheid op en ging maar wat lezen.  Aanraders trouwens.

Dus toen Mme. Z. mij vanochtend vroeg om des middags te gaan eten was ik niet onverdeeld enthousiast gezien het slaapgebrek.  Maar ik schraapte mijn laatste restjes energie bij elkaar en we trokken mét kinders naar De Troubadour.

Ons grut gedroeg zich voorbeeldig in dit restaurant dat op de noen hoofdzakelijk gefrequenteerd wordt door zakenlui.  Ze aten, kleurden en bleven op hun stoel zitten.

Want laat ons wel wezen :  niks zo irritant als rondschuimende miniatuurtjes met veel lawaai wanneer je een rustige maaltijd wilt genieten.  Als ik zelf kinderloos ga eten wil ook geen gedrein van andermans gebroed rond mijn tafel.

Voor het nageslacht niks dan lof dus.  Mme. Z. daarentegen was een ander paar mouwen.  Ze is namelijk verkouden.  En de neus moest veelvuldig gesnoten. Geen bescheiden snufje voor Mme. Z.  Opeens leek het wel of ik met een olifant aan tafel zat.  Of een bijzonder verslijmde dokwerker.  Ik wed dat Boer Charel zijn neus discreter snuit dan zij.  Maar ze moest toch LUCHT hebben, was het antwoord op mijn misprijzende blikken.  En het BLIJFT maar komen, voegde ze er nog ten overvloede aan toe.  Alsof ik dat al niet zelf had kunnen vaststellen.

En dat is dan de vrouw die altijd rondbazuint dat men met mij niet deftig op restaurant kan omdat ik mijn glas vuilmaak en ach, het vel van de vis mee opeet.

Opeens leken vervelende kinderen op restaurant nog niet zo'n beschamend accesoire.

Edit : ter verdediging voert ze aan dat ik ook iets genants gedaan heb vanmiddag.  Als ze er ooit opkomt wat het ook al weer was, zal u het vast in de comments lezen.  Verder moest ik nog melden dat ik haar achteraf bij mij thuis vervallen thee wou geven.(Niet met opzet uiteraard.) De link met wangedrag in publiek is mij niet echt duidelijk, maar bij deze!

Commentaren

den Troubadour in Leuven,Muntstraat ?
grts :-)

Gepost door: bartblue | 12 februari 2009

Neen ;)

Gepost door: de huisvrouw | 12 februari 2009

Neen die in Leuven is niet denderend....

Gepost door: Kermit | 12 februari 2009

De commentaren zijn gesloten.