20 februari 2009

(Kinderbij)slag van de molen.

Ik  heb het zo gehad met het kinderbijslagfonds.  De hoeveelheid brieven die ik daar de laatste maanden van mocht ontvangen is niet te tellen en de inhoud bij wijlen pure kafka.

Ik ga u de godsgruwelijk saaie details besparen maar een instantie die een brief stuurt met een in te vullen lijst van een kantje of vier in bijlage en tegelijkertijd meldt dat dat niet hoeft ingevuld te worden, daar scheelt iets mee.

Een instantie die mij vandaag een brief stuurt met een juichende herberekening van mijn kinderbijslag (TWEEDE keer deze week, misschien wel vierde keer deze maand), door hén uit te keren EN een tweede brief met de mare dat zij niet bevoegd zijn tot uitbetaling van een stuk daarvan, maar wel instantie huppeldepup, die dwaalt.

Een instantie wier medewerker, die zélf verantwoordelijk is voor de papierlawine in mijn brievenbus,  telefonisch meldt dat het nog niet zeker is dat instantie huppeldepup mij dat andere stuk verschuldigd is wegens 'nog in onderzoek', maakt mij eigenlijk een beetje kwaad.

En dat die medewerker, aan wie ik een uitleg vroeg over een wel zeer duistere zin in één harer epistels, mij zo warrig te woord staat dat ik uiteindelijk zelf een gok naar de betekenis doe en dan te horen krijg dat ze 'mij dat probeerde duidelijk te maken ja', dat doet schuim op mijn mond ontstaan.

Nu ben ik heel blij met het feit dat ik zomaar elke maand een hoop geld krijg voor kinderen die ik zelf gewild heb en dus eigenlijk zelf zou moeten financieren, daar niet van, maar hey, een béétje efficiëntie zou toch echt niet misstaan, mijn gedacht.

Commentaren

vertel mij wat Als je er ooit een boek over schrijft kan ik je wel een paar hoofdstuken bezorgen. Contacten met die instantie hebben alleszins mijn vooroordeel over ambtenaren massaal bevestigd.

Gepost door: maxentia | 20 februari 2009

't is dat ik ook geen ambtenaar van het soort kinderbijslagfondsambtenaren ben, ge zoudt anders dat soort toeren niet tegenkomen.

Gepost door: madam arabelle | 20 februari 2009

Kindergeld Hou je vast aan je BH-bandjes. Dit is nog maar een begin. Wacht tot ze de na leeftijd van mogelijke kostwinner nog school lopen. Dan is het net de inquisitie.

Gepost door: Madame | 20 februari 2009

Maar ja Madame, daar zijn we nu he, Zoon is 19. Dat is een van de vele,vele miseries.
@Mme A : verkas van dienst en los het daar op, by all means;
@Maxentia : mss is er wel een zelfhulpgroep;)

Gepost door: de huisvrouw | 20 februari 2009

Hoor ik daar 'zelfhulpgroep'? Sluit ik mij graag bij aan! 't Is niet alleen (kinderbij)slag van de molen!!

Gepost door: omamoetje | 21 februari 2009

De commentaren zijn gesloten.