08 maart 2009

Het ontbijt is wél de belangrijkste maaltijd van de dag!

Een doodgewone ochtend, ik zit zoals gewoonlijk te suffen voor mijn scherm, met nog 3 minuten te gaan voor we naar school moeten vertrekken, wanneer ik telefoon krijg.

Mme.Z. met een voor haar doen opgewonden stem op dit godslasterlijke uur.  Of ik zin heb om mee te gaan ontbijten.  In Hasselt. Ik doe wat verbaasd maar laat me uiteraard gewillig overhalen.  Ik ben met een natte vinger te lijmen voor alles wat mij ver weg houdt van de strijk.

Nu was mijn plan eigenlijk om na school ijverig verder te suffen wegens slaapgebrek maar wie kan weerstaan aan een ' ongelooflijk lekker ontbijt, écht de moeite!' ?

Dus haast ik dochter naar school en scheur naar Hasselt.  Zoals Mme. Z later verklapte, dacht ze wel dat ik zo gek zou zijn om naar een andere provincie te rijden om wat pistolets en aanverwanten te gaan schrokken, toen ze aan het bedenken was wie hiervoor te strikken.

Ik pik haar ergens onderweg op en samen worden we welkom geheten door de Limburgers.

Het ontbijt was de moeite.  Onvervaard verorberde ik een pistolet, een gigantische snede brood, anderhalve croissant, beenhesp, mijn en Mme.'s Maredsous, fruitsla, spek met eieren en 4 mini gebakjes van bij ons beider warme dranken. 

Het is zo eens iets anders als mijn gebruikelijke banaan 's ochtends.

Dan besluiten we nog een ommetje te maken, alhoewel er 'hier niks te zien is' volgens mijn compagnon.

Hélas.  De schoenwinkel die we nietsvermoedend aandoen blijkt ook een schat aan kleren te herbergen. 

Kleine waarschuwing : ga nooit, nooit ontbijten met Mme. Z.  Want elke keer dat ik dat avontuur, trekt men bij visa ongetwijfeld een fles champagne open.  Wanneer ik verzucht dat dit écht belachelijk is, ontbijt in Hasselt en dan ook dit nog zegt ze met grote, onschuldige ogen : 'Maar het ontbijt is wél de belangrijkste maaltijd van de dag!'.

In het vervolg komt ze hier maar eten.  Een banaan kan ze krijgen.

 

 

Commentaren

'...lieveling ik wacht hier
ik wacht hier tot je komen zou
ik schenk je mijn beste banaan mijn lief
lieveling ik wacht hier
ik wacht hier tot je komen zou
wanneer ik wacht hoe meer ik verlang naar jou...'
Kommil Foo

Beste huismoeder, als je toch graag voyageert, zak eens af naar Leuven voor ontbijt in "'t Dagelijks Brood", ook de moeite, anderzijds durf ik ook al eens een banaan nuttigen als ontbijt maar krijg dan nogal snel weer honger.
Et vous, la Flamande?

Gepost door: Laleña | 08 maart 2009

Ooh! Morgen Leuven?

Gepost door: Mme Zsazsa | 08 maart 2009

Banaan kunt ge krijgen jom, een BANAAN.
@ Leen : A la guerre comme à la guerre hein ;)

Gepost door: De Huisvrouw | 08 maart 2009

Oh waar zitten jullie? Zal ik komen om de juiste winkels aan te wijzen?

Gepost door: kermit | 09 maart 2009

Het is zo eens iets anders DAN mijn gebruikelijke banaan

Gepost door: De taalpolitie | 09 maart 2009

ge moogt mij met uw beiden ook altijd komen redden van een werkdag. In brussel kunt ge ook heel lekker ontbijten. En uw visa kaart gebruiken is hier ook geen probleem.

Gepost door: madam arabelle | 09 maart 2009

Strijken, ja. Ik lees dat uw bureau nog steeds niet uitgemest is, uw gordijnen ondertussen waarschijnlijk al stijf staan en uw ruiten gegarandeerd niet meer toelaten nog een glimp van de buitenwereld op te vangen (mocht dat wenselijk zijn). Op die strijk zal het nu ook niet meer komen. Hé, en hier ben je ook steeds welkom voor een heerlijk ontbijt: tussen half zeven en half acht. Tot binnenkort waarschijnlijk ;)

Gepost door: clara | 10 maart 2009

De commentaren zijn gesloten.