22 april 2009

De moeilijkheidsgraad van tuinieren is dik, DIK overrated.

Nadat ik verleden jaar de terrasplanten schromelijk verwaarloosd had, bleef ik achter met een stuk of 6 gigantische lege potten.  Nu de tuin groeit en bloeit, vond ik het hoog tijd om daar verandering in te brengen.

'Laat het toch,' zei Mme. Z.  'Gij zou nog liever een nieuwe auto kopen dan een klein beetje geld aan planten uit te geven én als ge het toch doet blijven ze voorzekers 3 weken in uw auto staan en dan kunt ge ze ineens weggooien'.

Geroerd door zoveel vertrouwen besloot ik het tegendeel te bewijzen en mij naar het gehate tuincentrum te begeven.  Wijnegem Shopping, Brico, Tuincentrum...één pot hatelijk nat. 

Wanneer men daar binnenkomt ziet men voetbalvelden vol planten en toebehoren.  Een liefhebber zou het noorden al kwijtraken, laat staan een volledige ignoramus zoals ik.

Maar ik had een Plan de Campagne! Het enige waar ik zeker van was, was dat ik iets grassigs wou.  Dus ik vraag de weg naar de grassen, scharrel ondertussen nog wat kleine bloemachtigen mee, zie iets felgekleurd groots wat mij ook wel beviel en verstouw op de terugweg 120 liter potgrond.

Geen kwartier later stond ik terug buiten. Maar nu moest de zooi nog geplant natuurlijk.  Ik steek een lichtje op bij Mme. Arabelle en besluit zuchtend mij dan maar aan de taak te zetten.  Alles om mijn reeds a priori gniffelende omgeving hun ongelijk te bewijzen.

En raad eens?  Geen half uur later stond alles, bewaterd en al, te floreren op mijn terras.

Ik bel iedereen die maar beschikbaar is met een triomfantelijk : 'Ik weet echt niet waarom iedereen zo ingewikkeld doet over planten, daar is toch niks aan.'

En télkens krijg ik hetzelfde antwoord: 'GIJ waart degene die er ingewikkeld over deed, niet een ander!'  Afgesproken werk als ge't mij vraagt.

En dan monkelden ze allemaal verder over de geschatte levensspanne van mijn nieuwverworven flora.  Drie weken was zo het gemiddelde.

Wat ik in het geval van eentje nog niet zo erg zou vinden.  Degene die een Fuchsia bleek te zijn, zou niet misstaan op het balkon van uw overgrootmoeder. En die andere, die bij bestudering van het bijgeleverde kaartje wel 3 meter groot zou moeten worden, ach die haalt vast ook niet die lengte in drie weken.

En nu ga ik nog wat lavendel kopen want ik heb nog een paar potten over.  En hopelijk denk ik er vandaag wél eerst over na waar ik ze eigenlijk wil zetten, want geloof me vrij, sleuren met gevulde potten is geen aangenaam karwei. Weeral wat bijgeleerd.

Commentaren

foto's ? bewijzen ?

Gepost door: welwel | 22 april 2009

Geen schrik van de ijsheiligen?
Alhoewel, dat is nog langer dan drie weken...

Gepost door: zapnimf | 22 april 2009

Overrated?! Bedankt voor openbaring. Kan ik vanaf nu met een gerust geweten delegeren. Weg met die schuldgevoelens.

Gepost door: clara | 22 april 2009

Iets dat 3 meter wordt in een pot ? In een kuip zeker, ja. In een pot: hopelijk wordt het een windstille zomer, want anders ligt het hele zootje aanhoudend tegen de grond. Met de potgrond voor een groot deel náást de pot telkens. Tenzij je natuurlijk, zals hier reeds gesuggereerd, met foto's de degelijkheid van uw tuiniercapaciteiten kan bewijzen. Schrijven kan je, wat betreft tuinieren wachten we nog eventjes af :-)

Gepost door: Geert | 22 april 2009

poepsimpel toch in den Belgique, ge hebt geeneens een beitel nodig om je plant in de grond te timmeren

Gepost door: Lalena | 23 april 2009

planten Een daverend applaus voor de groene huisvrouw!

Gepost door: Madame | 24 april 2009

Ze verkopen van die speciale plateaus op wieltjes voor mensen die hun potte overladen hebben.

Gepost door: Signaleur | 26 april 2009

ik ben deftig aan het meedoen, al gaan der hier ook een deel de grond in. Om ze volgend jaar weer te verzetten. Ik moet mij toch niet beginnen vervelen, hé!

Gepost door: elke | 27 april 2009

oh jee, zoooo herkenbaar... dat van die lege potten over en zo en de vicieuze cirkel waarin je dan belandt. Potten te veel, da's plantjes kopen, en potgrond. Overschotten. Da's potten bijkopen. Net één pot te veel? Da's gauw nog een plantje gaan bijkopen. Valt je oog dan toch niet net op nog wat anders... Enz... enz... het houdt niet op. Maar planten is zo leuk. Dat onkruid en dat onderhoud, da's een ander paar mouwen...

Gepost door: tania | 03 mei 2009

De commentaren zijn gesloten.