03 mei 2009

No pain nog gain

We gingen paardrijden in Loon op Zand. Want blijkbaar heeft iemand daar, ver van de Hollandse kust, ooit een hoop duinen neergekwakt.  Zoveel duinen en geglooi dat het mij vanop de paardenrug de opmerking ontlokte dat we wel in het buitenland leken te zijn.

Waarop mijn vriendin M. gniffelde dat we dan ook in het buitenland waren.  Daar had ze een punt.

4 uren in het zadel op een ongemakkelijk edoch zeer fijn paard, dat breekt de spieren zuur op als je het niet gewend bent.  The day after was het opstaan dan ook geen pretje.  Aan de telefoon met M. wisselden we gekerm af met nagenietingen over de tocht.  Gekerm overheerste en ik besloot dan ook om die dag geen paard van dichtbij te willen zien.

Vriend J besliste daar anders over, want plots kreeg ik een sms-uitnodiging voor een buitenritje.  Ik besloot dat ik net zo goed de boel nog wat meer kon martelen, zeer had ik toch al. Dus de Valk werd gezadeld en weer waren we anderhalf uur onderweg.

Het opstaan vanochtend was... juist ja: geen pretje.  Maar dat zou het sowieso niet geweest zijn want u weet wat men zegt over spierpijn op de tweede dag.

Vandaag wil ik toch geen paard van dichtbij zien.  Tenzij er iemand... Want zeer heb ik toch al. En ik blijf bij ons besluit van de voorbije dagen dat niet-ruiters te beklagen zijn.  U weet niet wat u mist, en dan bedoel ik niet spierpijn noch de exacte locatie van uw zitbeentjes.

Commentaren

duinen Ik ben geen paardenliefhebster, maar zo te draven langs eindeloze duinen moet zalig zijn. Allee, zo lijkt het toch in films. :-)

Gepost door: Madame | 03 mei 2009

"...want u weet wat men zegt over spierpijn op de tweede dag"
Nee. Leg uit.

Gepost door: A Rainha | 03 mei 2009

Spierpijn de tweede dag is spierpijn de eerste dag in het kwadraat. Maar we spreken er al niet meer over, ik herstel vlug ;)

Gepost door: De Huisvrouw | 03 mei 2009

spierpaan Spierpijn... spierpijn... ik vind dat zeer verdacht dat er hier met geen woord gerept wordt over 'waan' bij het disfunctioneel opstaan.

Gepost door: zapnimf | 03 mei 2009

Mwa, de 'Jan Hertog'pils in holland deed de pijn nu niet verzachten. Goeie raad : vraag de toch ook aanwezige jupiler.
En ik moet dan uiteraard bekennen dat bij rit twee de dag daarop de waan wel aanwezig was. Damn you, Nimf.

Gepost door: De Huisvrouw | 03 mei 2009

De commentaren zijn gesloten.