05 mei 2009

Gouden kabouters

De auto sputterde en tot overmaat van ramp ging er een icoontje branden.  Na enig naarstig geblader in de instructie-encyclopedie kwam ik uit op uitlaatgasbewaking.  Ik zag mij al gestikt in mijn vehikel en pleegde een noodoproep naar de garage.

Het verdict luidde 'gebarsten bougiekoppen'. Of zoiets. U moet weten dat wanneer men mij met technicaliteiten rond de oren slaat, ik onverwijld in sluimerstand ga.  4 van de 8 waren er stuk dus voor alle zekerheid verving men de hele set. Wat het geheel met uitlaatgasbewaking te maken heeft, ik zou het niet weten.  En ik wil het ook niet weten.

Onder het mom van 'nu we toch bezig zijn' had men ook een half litertje antivries verschaft.  Bij mijn garage doet men niet mee met de opwarming van de aarde, zelfs niet met de zomer in aantocht.

Verder mocht ik op de afrekening voor 12,39€ + BTW 'kleine leveringen' ontdekken.  Die term riep beelden op die ik liever niet had gehad. Maar dat ligt uiteraard geheel en al aan mijn zieke geest.

Het bedrag van de werkuren deed vermoeden dat er een overbetaalde topmanager aan mijn motor had gesleuteld en het totaal van de factuur had ik kunnen gebruiken om een Iphone te kopen. De 16GB versie.

De enige troost was dat men de auto gepoetst had.  En dat er vast iemand heel erg gevloekt heeft op de plakkaat vogeluitwerpselen die zich op het dak had vastgekoekt.

Ik had toch liever een Iphone gehad. Wie had ooit kunnen denken dat een stel kaboutertjes zo duur zou zijn?

 

Commentaren

kaboutertjes En toch kunnen we niet zonder die kaboutertjes.

Gepost door: Madame | 06 mei 2009

Jij zocht toch een glamoureuze manier van heengaan? Uitlaatgasbewakingopstoppingen lijkt mij een goeie eerste keuze. (Maar ok, misschien vandaag nog niet.)

Gepost door: zapnimf | 06 mei 2009

De commentaren zijn gesloten.