06 mei 2009

Powerbull

Zoon ziet een versche verpakking Calgonit powerball staan, trekt een wenkbrauw op en vraagt of ik dat altijd gebruik.  Ik bevestig en vraag of het er niet aan te zien is.

U moet weten dat wij de laatste tijd geplaagd worden door vorte glazen.  Het lijkt wel of zij alle vettigheid van de overige vaat aantrekken om nooit meer los te laten.  Een tweede of zelfs derde wasbeurt brengt geen zoden aan de dijk zodat het hier een ware kunst is om een zindelijk glas te vinden.

Tussen de aangekoekte spikkels vindt men dan nog eens kringen en opgedroogde druppels. 

Derhalve vind ik de slogan "Beste reiniging ooit, nooit geziene glans**(sic) op uw gehele vaat" een tikkeltje overdreven.

Omdat ik Calgonit toch het voordeel van de twijfel wil geven heb ik de machine eens leeg laten draaien met een schoonmaakproduct want ik moet eerlijk bekennen ik niet zo goed ben in het kuisen van het interieur van een machine die elke dag draait. Maar ook dat brengt niks op. Noch het uitkrabben van de filter, noch het ontstoppen der spoelarmgaatjes (en als dat geen woord is, dan zou het er een moeten zijn.)

Aan apart glasspoelmiddel en dergelijke begin ik niet wanneer iets mij belooft dat het '3 krachtige componenten in één heeft'. 'Quantum' en al!  Wel merkwaardig dat de vuilste pan of pot wél stralend de vaatwasser verlaat.

Wie o wie geeft mij de oplossing voor een échte nooit geziene glans**? Of op zijn minst een proper glas?

Commentaren

Mijn ervaring is: geen 3-in-1 producten meer gebruiken. Die schijnen ook te veel te schuimen, omdat er simpelweg te veel wasmiddel en ander spul inzit. Daardoor gaat de afwasmachine ook sneller stuk.
Als je alles apart doseert kun je een beetje spelen met de hoeveelheid. Bij ons bleek dat we vrijwel elke dag het glansspoelmiddel moeten bijvullen en nu zijn de glazen dus weer mooi blinkend.
Ik weet het: 3-in-1 lijkt handiger, maar op termijn verkloot je het apparaat en je hebt altijd maar half goede vaat. Naam het van mij aan: ik ben een liefhebber.

Gepost door: Zezunja | 06 mei 2009

spoelmiddel en zout gebruiken

Gepost door: hoow | 06 mei 2009

Onze verkoper zei ook dat die alles-in-één-producten rommel zijn.
Je machine heeft het nodig dat die bakjes appart gevuld worden (de uitleg ben ik vergeten).
Het eerste wat hij zei was van het zo niet te doen (en dat hij geen aandelen had in die bedrijven).
Dus de beste en enige raad is: wèl beginnen aan aparte producten.

Ohof, je kan ook nog altijd manueel gaan afwassen ... (grijns en ik hoor de "ik docht het niet" tot hier).

Gepost door: een handvol | 06 mei 2009

Bij ons... ... is er geen probleem met de glazen, zelfs niet als ik de 3in1-pillen in de machine stop. Het énige -en dat is met elke vaatwasser en eender welk product zo- zijn de randjes op de koffielepeltjes. De rest van het bestek glilmt alsof een rasechte Engelse butler er uren op geboend heeft, maar die koffielepeltjes hebben altijd vieze randjes die ik er met een vaatdoek en detergent moet afhalen. Verklaar me dàt nu eens zie!

Gepost door: affodil | 06 mei 2009

Een scheut azijn of ammoniak en ge drinkt weerom op uw gemak.

Gepost door: Tante Julia | 06 mei 2009

Ai! Huisvrouw, u heeft toch plots geen ambitie om functioneel te worden?! Propere glazen? Gewoon kopen hé.

Gepost door: sodade | 06 mei 2009

Vertel mij wat. Ik durfde de poetsvrouw geen glas drinken meer aan te bieden dat ik, nadat ik het uit de kast had gehaald, niet manueel nog eens afwaste. (Alleen de poetsvrouw, de rest kent mij genoeg om een vuil glas te krijgen)
Zelfde verhaal, ge moet glansmiddel bijspuiten.

Gepost door: zapnimf | 06 mei 2009

Kijk eens goed Zijde zeker dat die glazen niet gewoon een voze print hebben? Je hebt ze mss ooit gekregen van een smaakloos schenker of zo. Jamaar, dat kan toch? (smaajlie)

Gepost door: Margo | 06 mei 2009

Ik had dat ook. Nu gebruik ik dreft en vul elke dag glansspoelmiddel bij. En de glaasjes blinken hier weer!

Gepost door: inge | 06 mei 2009

Doffe glazen Same here. Na een tijdje ligt er een witte film over de glazen. Was ook al in de tijd dat ik nog alles apart toevoegde.Gevolg: mijn teder beminde glazen was ik met de hand af; de dagelijkse mikmak gaat in de afwasmachine. Misschien moet ik toch maar eens terug naar het spoelglansmiddel grijpen?

Gepost door: Madame | 06 mei 2009

Afwassen met de hand. Dan krijg je ook dat rottig gekriep niet meer als je met een mes in je bord snijdt.
(de oplossing is geen optie zeker?)

Gepost door: elke | 06 mei 2009

Plastieken wegwerpbekers.
Goed voor de hygiëne en voor het milieu ook natuurlijk!

Gepost door: Janina Modaal | 07 mei 2009

Zelfs met glansspoelmiddel heb ik die witte waas nog op mijn glazen. Ik pas dus ook de truuk van Madame toe.

Gepost door: veerle | 07 mei 2009

De commentaren zijn gesloten.