07 mei 2009

Sticky

Waar is de tijd van de simpele 'baby aan boord' stickers gebleven? Niet dat die mij minder deden tandenknarsen wegens verregaand onnozel maar wat mijn oog nu alom ontwaart, tart alle verbeelding.

Het was nog niet genoeg dat we op de hoogte gebracht dienden te worden van de voortplantingsdrift van de chauffeur in kwestie, nu moeten we ook nog eens weten hoe  de vrucht van zijn of haar lendenen precies heet.

En dan nog liefst met een kroontje boven de naam! Prins Nicolas rijdt mee!

Beste vader of moeder : denkt u nu echt dat het mij ook maar ene moer kan schelen hoe u uw spruit genoemd hebt? Evengoed bleirt hij u alle uren van de nacht wakker, voor u geen batterij kindermeisjes ondanks uw koninklijke allures.

Meent u dat enkel omdat ik weet dat u een erfgenaam van onze aarde vervoert, ik nog snel even op de rem duw? Nee, we mogen die meneer voor ons niet keihard in de koffer rammen want hij heeft een baby bij! Jammer toch, anders wist ik weeral een uurtje wat te doen met al die verzekeringspapieren. En zo'n nekkraag zou mij vast beeldig staan, dju toch, vlug een auto zonder kinderlast uitkiezen.

Bovendien liegen ze dan nog driekwart van de tijd, want de bewuste Diede (in dit geval had u misschien ook nog een (m) of (v) aanduiding kunnen voorzien) van deze ochtend zat heel beslist niet in uw auto, zag ik aan het stoplicht.

Maar ach, wanneer uw kind binnen een veertiental jaren, het ooit zo gladde babyvel ontsierd door puberpukkels, met een luide knal de deur van zijn kamer voor uw neus toesmijt omdat u hem toebeet dat zo'n rapport écht niet kan, denkt u vast met weemoed terug aan de tijd toen hij nog een babyprinsje was.  En zal u zich afvragen wààr u toen met uw verstand zat. Ik geef u alvast een hint : ergens in het Koninkrijk Wansmaak.

Commentaren

Laat die ouders nog maar even denken dat ze een prins op de kop getikt hebben...

Gepost door: veerle | 07 mei 2009

Met pubers erbij hoopt men gewoon op een botsing!

Gepost door: zapnimf | 07 mei 2009

Baby aan boord Zelfs de sticker die vroeger gebruikt werd, heeft me nooit tot enige gematigdheid kunnen aanmanen. Zulke stickers werken op mijn systeem. Alsof ik een wegpiraat ben! Ik probeer verdorie ALTIJD voorzichtig te zijn.

Gepost door: Madame | 08 mei 2009

Aaargh, U bent zo streng hé, Huisvrouw...
Maar wel esthetisch/ethisch rechtvaardig.

Gepost door: Janina Modaal | 08 mei 2009

Ik vind anders: "Ik rem ook voor dieren" ook wreed belachelijk.

Ik denk er over om eentje te laten maken met 'Ik rem enkel voor flitspalen'.

Gepost door: Mme Zsazsa | 08 mei 2009

Oh briljant. Bestel mij ook eentje.

Gepost door: De Huisvrouw | 09 mei 2009

Ik rem namelijk niet voor dieren , sorry.

Dat er een onnozele eend over de autostrade passeert en dat Pipo op z'n frein duwt dat de ganse resem auto's waaronder ik achter hem aan 130 in z'n gat geplooid zit ? En hij loopt er nog mee te koop ook?

1 fazantenfamilie , een 6 tal konijnen , een eend en een egel. Dat zijn de slachtoffers van mijn normaal rijgedrag. In 3 van deze gevallen was ontwijken gelijk aan ongeval. De anderen waren 50 50. Geen minuut ben ik beschaamd om dit te zeggen. Ik hou van dieren , en ja de andere weggebruikers kunnen meestal wat mij betreft wel de pot op , maar ik heb ze nog genoeg op een rij om te beseffen dat een mensenleven , zelfs de grootste klootzak niet gelijk staat met dat van een stom konijn. Sorry gaia.

En nog iets he , die dooie beesten gaan zich niet meer voortplanten, de generaties die zich wel gaan voortplanten zullen deze zijn die instinctief van links naar rechts kijken voor ze oversteken. Hoera voor natuurlijke selectie.


ptoenk ptoenk ptoenk Ptoenkpoaln

Gepost door: Ptoenkpoaln | 28 juli 2013

Tweede rijles, Antwerpsesteenweg, een 'rustige' 70 km/u, 1992. Een hond loopt plots de rijbaan op, recht voor me. Een klap, maar ik blijf rechtdoor rijden. Zegt de instructeur plots tegen me dat ik dat goed gedaan heb, en best niet stop om discussies met het 'baasje' te vermijden. Ik denk nog altijd dat hij echt geen hondenhater was.

Anderzijds: waar komt dat plassende ventje met de flitspaal vandaag? Het lijkt op Bill Watterson's Hobbes, maar dat kan niet.

Een paar identieke hondjes en poesjes op een rij, zou dat geen mooie sticker zijn achterop de auto?

Gepost door: karl | 14 januari 2014

De commentaren zijn gesloten.