16 mei 2009

Ken uw stad

Of Vogeltje en ik meegingen naar toneel, vroeg Vriendin E. Alhoewel het pas om 19.30h begon, leek het mij een leuk uitje voor Vogel.

De zaal was gelegen in het Schipperskwartier, dus ik hield alvast de uitleg klaar dat wat men in de vitrines kon aanschouwen, de nieuwe collectie lingerie was. 

Om vijf voor zeven vertrekken voor een ritje naar het centrum leek mij ruim op tijd.  Ik deed het toch maar want ik heb een hekel aan te laat komen en we zouden ons daar vast wel een kwartiertje kunnen amuseren voor de voorstelling.

Dat was echter gerekend buiten de GPS.  Alhoewel ik de straat ongeveer wist liggen, achtte ik het toch verstandiger zijn advies te volgen, hij weet altijd de kortste weg, toch?

Nee dus.  mijn systeem is niet geüpdate sinds de heraanleg van de leien, dus daar ging het al fout.  Niet getreurd, een paar kleine aanpassingen later waren we....GVD een enkelrichting waar er geen zou moeten zijn.  Ik besluit even verder te gaan op mijn eigen oriëntatie en neem een andere route. Nog drie enkelrichtingen en een paar gesprongen bloedvaten in mijn ogen van coleire later zit ik op het juiste spoor. De tijd tikt lustig door, maar we gaan er komen!

Met nog een achttal minuten te gaan, rijden we voorbij de zaal.  Nu nog parkeren. Zoals u ongetwijfeld al kan raden, was er geen plaats te bekennen. Daarenboven waren alle straten enkelrichting, leek ik in cirkeltjes te draaien, moest mij door smalle stegen wurmen en dit alles voor niks.

Nog vijf minuten.  Ik krijs K*TSTAD door de auto terwijl ik machteloos aan mijn stuur ruk en Vogel neemt deze kreet graag over.  Waarop ik naar achter bliksem dat ik dat NOOIT meer wil horen (hey, tenslotte mag zij ook geen wijn, noch sigaretten en ik wel, dus mag ik ook vloeken en zij niet.  Volwassen zijn moet toch een pààr privileges met zich meebrengen, niwaar?)

Ze besluit er dan maar wijselijk 'Stomme stad' van te maken, en blijft vrolijk scanderen terwijl ik klaar ben om mijn vehikel ergens op een stoep te smijten en niet meer achterom te kijken.

0 minuten te gaan, telefoon van Vriendin E.  Ik zeg dat ik geen parkeerplaats vind en dat ik ZOT word in die straatjes. En daar mag u gerust nog een paar onfatsoenlijke woorden bij denken.  'Parkeer toch op die parking aan de Kaaien,' zegt ze.  Owkay, de parking op de kaaien.  Die ik eigenlijk niet weet liggen. De parking that is, de kaaien wel maar die zijn kilometers lang. 

Eens ik uit het doolhof ben, is de parking verrassend snel gevonden en met vijf minuten retard, okselvijvers en schuim rond mijn mondhoeken haast ik mij naar de zaal, Vogel aanmanend om DOOR te stappen.  Ik bedenk ondertussen dat het regelrecht schandalig is dat ik in mijn eigen stad gewezen moet worden op een parking door iemand van een andere provincie . Het is echter nog schandaliger dat ik meer dan een half uur moet doen over een eindje van niks omdat iemand besloten heeft dat de stad dringend van zijn overstock aan enkelrichtingborden af moet.

Gelukkig is de voorstelling al evenzeer met vertraging als wij en ruilt een vriendelijk koppel hun stoelen op de eerste rij met de onze zodat Vogel niet over hoofden moet turen.

Vogel genoot, ik al evenzeer en na de voorstelling was er nog een verrassing.  Ik verklap ze niet want u moet gaan kijken! Een aanrader voor klein en groot.

Commentaren

Autowerend Antwerpen Ik krijg er de "webbes" van als ik naar Antwerpen moet. Nog nooit heb ik er zonder problemen een bestemming bereikt. En ja, ook met GPS!

Gepost door: Madame | 17 mei 2009

Ik krijg de wubbes van u mens.

Gepost door: Wieze | 18 mei 2009

De commentaren zijn gesloten.