18 mei 2009

Schone schijn

Mijn tante zaliger poetste elke week alle schoenen die zij en nonkel hadden aangedaan.  Een heel koffertje vol poetsspullen had zij daarvoor.  Schoensmeer in verschillende kleuren, vodden om dat aan te brengen en een borstel om op te blinken.

Mijn ma doet dit nog steeds.  Ik heb volgens mij al in geen tien jaar nog schoenen gepoetst.  Als ze vuil zijn,  ga ik er eens met een vochtige vod over en dat is het dan.

Ik vraag mij wel eens af of er nog iemand van onder de zeventig schoenen poetst zoals het ooit hoorde. Nee toch? Of gaat u mij nu vertellen dat ik de enige ben die dat onnodig en onnuttig vind? NEE TOCH???

Commentaren

Sssst! Straks belt Man Bijt Hond bij uw moeder nog aan.

Gepost door: clara | 18 mei 2009

ge gaat mij nog bannen, ik weet het, maar eh, ... ik doe dat nog altijd, zij het niet elke week, maar wel zo ies ene keer om de zoveel weken ofzo én as ik door de modder gelopen heb. *schaam*

Gepost door: madam arabelle | 18 mei 2009

Schoenen poetsen? De doos met schoenpoetsspullen staat hier wel. Maar met vochtige vod is rapper gedaan. En dan nog alleen als 't echt nodig is. Zijn de schoenen super vuil, een klad Cif op de vod en hupsakee.

Gepost door: Madame | 18 mei 2009

ik kuis ook geen schoenen, maak enkel gebruik van 'de vod'

Gepost door: hilde | 18 mei 2009

Jaja, altijd dure schoenen hier, dus die moeten goed onderhouden worden en lang mooi blijven! Mijn Bosskes krijgen zeker 1 stevige vochtinbrengende poetsbeurt per week.

Getekend: de functionele huisman ;-)

Gepost door: Renzo | 18 mei 2009

Opisigaar !! Elke dag !! (alleen z'n eigen schoenen)

Gepost door: omamoetje | 18 mei 2009

Kinderschoenen, nog nooit gepoetst. Die waren versleten voor het echt nodig was. Onze schoenen, misschien 1x per jaar deftig met schoenblink of soms met een zelfglanzer.

In noodgevallen heb ik vochtige schoenpoetsdoekjes in de auto liggen. Maar best met een wegwerphandschoen gebruiken want dat produkt blijft ook op uw handen zitten.

Gepost door: Happy Genes | 18 mei 2009

De commentaren zijn gesloten.