24 mei 2009

Genocide

Help, ik heb beloofd aan de manègevrienden om chocomousse te maken en helphelp mijn eiwitten splitsen niet zoals ze moeten, ik doe het nochtans de 'Nigella Way', zoals altijd.

Met mijn handen dus. Maar toch sluipt er eigeel in het eiwit en dat is een no-go.  Dat klopt niet op.

Zoon, die wel zin heeft in een laatavondlachertje, want we spreken al elf uur des avonds,  assisteert en suggereert om het even in een apart schaaltje te doen, Damage controle-gewijs.

Ik ontvet de schaal na elke eigeelintrusie maar toch lijkt het niet goed te komen.

  Wat IS het probleem met die eieren deze week?  Eén na een breken de gelen in mijn handen.

Alleeeeeee man, ik ga nooit door het dolle,  maar nu??? Dit is te gek, hoe kan dit nu? Dit is mij nog nooit overkomen, noooooit!  Ik zeg tegen Zoon dat ik nog nooit een mislukt dessert gehad heb in mijn leven en dat dit nu ook niet, NIET kan zijn.  Hij is Chinese vrijwilliger om om meer eieren te rijden, weliswaar met mijn automobiel, maar het is een noodgeval.  Alles kan.

Naar de nachtwinkel dus.  Hoewel hij twijfelt over de gezondheidsfactor van de kippenembyro's maar ik zeg dat ik nog liever vrienden met salmonella heb dan vrienden zonder de beloofde lekkernij.

Hij komt terug met twee dozen eieren en we vervolgen.  Moet ik er een tekeninkske bij maken?  We houden, onder ondertussen grote hilariteit, net genoeg eiwit over om op te kloppen.

En hij ziet er goed uit, de chocomousse.  En  moest iemand morgen een vergiftiging hebben : het is de schuld van de nachtwinkel.  Want wij hebben ons best gedaan.  Een ware kippengenocide noemde de Zoon het.  En ja.  hij heeft een punt :

php3JgrVLPM

 

 

Commentaren

maar kind toch!
wat een waanzin is dat nu weer?
ge zijt ten eerste veel te naarstig en ten tweede don't do it the nigella way, jouw keuken moet een ramp zijn!
hou het fatsoenlijk met 2 schaaltjes en een vork of een eierscheider
enfin
als mensen horen dat chocomousse zelfgemaakt is scoor je zowieso dus vereenvoudig het recept (en je leven)
dus aan alle luierikken hier een supereenvoudig recept dat veel complimenten oogst
150 gr marshmallow (ik gebruik de kleintjes die ik meebreng uit New York, maar een goede zoeker vindt die hier ook waarschijnlijk maar elke reden is goed genoeg om naar New York af te zakken, mashmallow fluff -tevens uit New York- voldoet waarschijnlijk ook maar ik kan het niet nalaten niet de hele pot uit te lepelen en dat bezorgt je na een dik half uur geweldige buikpijn)
dus :
150 gr marshmallow
50 gr boter
250 gr chocolade
0,60 dl heet water
2,75 dl slagroom
1 theelepel vanille-extract

marshmallow, boter, chocolade en water in pan laten smelten (op het vuur, tiens!)
room en vanille stijfkloppen en door afkoelend chocomengsel roeren
in de ijskast ermee

ik weet begot niet hoe het afgekoeld smaakt, tegen de tijd dat ik bijgekomen ben van de buikpijn heeft mijn man heel de pot uitgelepeld terwijl ik naast hem uitgeteld in de zetel lig

maar toch
geen gedoe met eieren en megasnel klaar
een aanrader

Gepost door: ziggy | 24 mei 2009

Ik ben ongelooflijk nieuwsgierig naar dat recept!
(want ik maak chocomousse met hele eieren die ik au-bain-marie opklop (duurt wel dik 20 minuten).)

Gepost door: Tina | 24 mei 2009

Drie items op rij.

Zoon en u, of moet ik zeggen : u en zoon ?

Toch een paar apart, mij dunkt.

Gepost door: jevski | 25 mei 2009

Ik weet nu waarom gij zaterdag geen chocomousse wilde meebrengen. Spaatig.

Gepost door: zapnimf | 15 juni 2009

De commentaren zijn gesloten.