27 mei 2009

Blind

Ik bood op een woensdag, niet lang geleden,  een forumgenote een lift aan van het station naar haar uiteindelijke bestemming hier in de buurt.  U kent mij, immer gedienstig en behulpzaam. 

Dus om 2 uur togen Vogeltje en ik naar de afgesproken plaats.  Ze vroeg wie we gingen halen, dus ik zeg de naam. 

Ze vraagt mij of ze haar al gezien heeft.  Nee dus.  En van waar ik haar ken. 

'Van het internet' antwoord ik naar waarheid.

'Heb jij haar al gezien?' zet ze haar ondervraging verder. Ik zeg dat dat niet het geval is, nou ja behalve op foto. Ik had haar zelfs nog nooit aan de telefoon gesproken.  Ik kén haar al jaren, dat wel, maar niet écht dus.  Even later maken Roompje en ik eindelijk kennis.

Nu is Roompje zowat de zachtaardigste, liefste persoon ter wereld dus u moet niet denken dat ik haar stiekeme psychopatische neigingen toedichtte, maar opeens bedacht ik dat ik mijn dochter over het algemeen wel een heel slecht voorbeeld geef qua veilig internetgebruik:

-geef je telefoonnummer niet aan vreemden op het internet. PEUP

-spreek nooit af met iemand die je niet kent. PEUP.

-doe je dat toch, doe het dan op een publieke plaats. Behalve in een paar gevallen, een dikke PEUP.  Hier is al zoveel voordien nooit eerder gezien volk over de vloer geweest dat ik bijna zou willen zeggen : ik zou ze geen eten willen geven.  Maar gewoonlijk doe ik zelfs dat.

-geef zo weinig mogelijk persoonlijke informatie prijs. Toch een halve PEUP. Mijn forumgenoten weten vast meer over mij dan mijn moeder.

Moet ik nog toevoegen dat de schoonzus van Roompje zelfs al eens bij mij gelogeerd heeft terwijl ik haar daarvoor ook nog nooit gezien of gesproken had. Ach ja...

Maar kom, dit is vast weer hetzelfde geval als waarom ik wel wijn en sigaretten mag en mijn dochter niet.

De commentaren zijn gesloten.