04 juni 2009

Sharp dressed man

De Zoon kwam met de mededeling dat hij Een Kostuum behoefde.  Om zijn mondelinge examens af te leggen.  Ik, kind van het Stedelijk Onderwijs, was vol verbazing dat deze oude Katholieke traditie blijkbaar nog steeds standhoudt.

Mijn moeder werd gelijk jolig bij deze mare.  Haar Kleinzoon in kostuum! En ge gaat toch zeker mee om het te kiezen? Euh.... NEEEJ?  Tenzij hij het zou willen natuurlijk.

Wat gelukkig niet het geval was.  De afschuwelijke trui buiten beschouwing gelaten, heeft mijn zoon een excellente kledingsmaak, naar zijn leeftijd, dus ik zag niet in waarom ik mee zou moeten gaan om advies te verstrekken dat toch slechts weggewuifd zou worden.  Daarenboven zou ik toch enkel verveeld staan draaien, want zoals we al oeverloos vastgesteld hebben, is winkelen nu niet mijn preferente vrijetijdsbesteding.

Een kostuum dus.  Dat slechts een kwartier of 6 gedragen zou worden indien men rekent in vijftien minuten per mondeling. Daar wilde ik nu geen fortuinen aan uitgeven, dat spreekt.  Dus ik suggereerde voorzicht C&A.  Volgens mijn ma (tsja) had men daar kostuums aan schappelijke prijs.  Zoon is nogal een snob wat kleren betreft, vandaar mijn omzichtige benadering. Hij zag de redelijkheid van de prijs/gebruiksduur in en toog helemaal alleen Clemens en Augustwaarts.

Hij kwam terug met een net zwart  pak en dito wit hemd.  En dit alles voor de billijke prijs van tweehonderd zilverlingen.  Nu vraag ik u. TWEEHONDERD. BIJ C&A!  Ik bedwong mijn appelflauwte met moeite en monsterde de nieuwe outfit.  Mooi, mooi.  Een man in kostuum, dat hééft iets.

Ik neem aan dat Zeeman geen kostuums verkoopt?

 

Commentaren

awel, dien zoon van mij beweert ook dat hij een kostuum nodig heeft voor zijn mondelinge examens. en ik wieger pertinent van der ene te kopen voor hem! voor amper 1 uur te dragen, no way! hij kreeg een zwart vestje (heeft intussen amper de buitenkant van zijn kleerkast gezien)en een zwarte broek (die hij frequent draagt)past daarbij voortreffelijk, zelfs 200 euro is met teveel geld nég!

Gepost door: hilde | 04 juni 2009

Ah, hiermee krijg je hem zeker van straat. ZZ top wist het al: every girl's crazy about a sharp dressed man.

Gepost door: elke | 04 juni 2009

Ach, volgend jaar, aan unief/hogeschool heeft hij dat wel meer nodig: proclamaties, galabals, dat soort dingen.

Niet wakker van liggen.

Gepost door: Gudrun | 05 juni 2009

vanaf volgend jaar rendeert dat behoorlijk, dat kostuum (al wist ik geeneens dat ze in de C&A iet verkochten van boven de vijftig euro)
Succes met de examens voor zoon!

Gepost door: madam arabelle | 05 juni 2009

Kostuums die koop je tegenwoordig ook gewoon in de liddl of in de carrefour.

Gepost door: Inneke | 05 juni 2009

maar beste,

in ruil voor het plezier dat ik beleef aan je blog had ik je een pak van mijn man opgestuurd
hij merkt amper dat er eentje verdwijnt of het moest zijn grasgroen strellipak zijn dat hij nooit draagt of zijn zwart d&g pak dat hij nooit meer bekijkt
op voorwaarde dat de zoon slank en lank is, maar ik stel hem mij niet anders voor

Gepost door: ziggy | 05 juni 2009

Je had beter gewacht tot Denaldi eens een kostuum in de weekaanbieding aanbood...

Gepost door: Janina Modaal | 05 juni 2009

pak De prijzen in andere herenkledingszaken al gezien? Je zoon heeft wel degelijk een koopje gedaan.

Gepost door: Madame | 06 juni 2009

Moose deed al evengoed : 500 euro voor een kostuum voor de trouw van zijn zus. Eenmaal gedragen. En gij had dat kunnen huren!

Gepost door: zapnimf | 15 juni 2009

De commentaren zijn gesloten.