10 juni 2009

De vloek van de sluwe vink

Ik hou niet van loze vinken.  Of blinde vinken, of vogels zonder kop, zoals u wil.  Meer nog, ik word er letterlijk mottig van.  Al tijdens het bakken maken ze mij misselijk en meer dan twee happen krijg ik niet binnen.  Geen probleem, denkt u? Blefteraf?

Het probleem met de loze vink is dat hij er in rauwe toestand wel lekker uitziet. Telkens ik niet weet wat maken voor mijn lastige gebroed dat nog steeds niks meer dan dit  kan appreciëren, valt mijn oog op het verleidelijke rode rundsjasje van de vink.

'Dat is lang geleden,' denk ik dan en gris zonder verwijlen de vermaledijde vogels mee. Elke keer weer.  Terwijl de vink mij toch wel eens per maand bij de neus heeft. Dus zo lang geleden is het nooit.

En raad eens wie er vandaag weer in mijn koelkast ligt te grijnzen? Juist ja.  Ze zouden er begot een waarschuwingsvlaggetje in moeten prikken.

Commentaren

Ik ken dat :-) Zo heb ik ook een paar dingen die er ongelooflijk verleidelijk uitzien, maar waar ik na twee happen tot kotsen toe genoeg van heb. Zoals daar is de cordon bleu, om maar iets te noemen.

Gepost door: Stien | 10 juni 2009

Allee jom Dus gij koopt dat nog altijd.
Maar goed dat ge er nu over blogt ipv mij te bellen.

Gepost door: Mme Zsazsa | 10 juni 2009

opstoven Al eens geprobeerd om ze eerst te bakken (aankorsten noemen koks dat dacht ik), vervolgens er een fles tafelbier over te kappen (het was toch voor kindjes he? Voor grote mensen mag dat ook een trappist zijn) er wat stoofvleeskruiden bij te doen, en dat een paar uur op een zacht voorke te laten stoven?

Gepost door: Tina | 10 juni 2009

gelukkig... U koopt dus als een kip zonder kop?
Hm. Disfunctioneel. Erg disfunctioneel. Gelukkig maar, nog steeds.
(mét glimlach!)

Gepost door: sodade | 10 juni 2009

Categorie 'Koken', lees ik.
What about 'Neurosen' ?

Gepost door: jevski | 10 juni 2009

Tina: een blinde vink "een paar uu" laten gaar worden... Jawadde.

Ik eet dat nochtans al eens graag, zo een vogeltje zonder kop. Met wortelpuree. En een putje in de wortelpuree waar je dan wat vinkensausje indoet. Njammie, hoe voos het ook klinkt.

Gepost door: Janina Modaal | 10 juni 2009

opgestoofd met een ajuintje en een bruin sausje is dat nochtans ies lekker

Gepost door: madam arabelle | 11 juni 2009

@Stien : ja maar dat is eerder omdat ge bij het zicht alleen al uw aders voelt dichtslibben.
@Mme. Z : had ik dit nu maar gelezen alvorens u er alsnog over te bellen he.
@Tina : klinkt nog altijd even vort. Vooral uwe laatste zin :P
@Sodade : er zijn nog zekerheden in het leven !
@Jevski : point taken
@Janina : voos ja, goe dat ge het zelf zegt ;)
@Arabelle : klinkt eveneens vort.

Gepost door: De Huisvrouw | 11 juni 2009

whoeps ...
"voorke" moet natuurlijk "vuurke" zijn ...
(geniepige toetskes die van plaats wisselen ook altijd)

Maar dit alleen voor de slechte verstaanders.

Gepost door: Tina | 11 juni 2009

Blinde vinken zijn taai en niet lekker. Prent dit in uw hoofd vooraleer je de slagerij binnenstapt. 't Is nog waar ook!

Gepost door: elke | 14 juni 2009

De commentaren zijn gesloten.