11 juni 2009

Waar zit Dirk Draulans?

Des avonds 18 uur.  Ik krijg een telefoon van Mme. Z. met de bekentenis dat ze een debiel moment had gehad. 

Ze legde uit dat ze scampi aan het 'ontkakken' was, zoals wij dat noemen (voor de deftige mensen : ontdoen van het darmkanaal) en dat ze toch altijd gedacht had dat het zwarte sliertje op de rug zat maar dat dat helemaal niet zo bleek te zijn. Het zat op de buik!

Ik zei dat het toch wél op de rug zit, als we tenminste akkoord konden gaan dat de bolle kant de rug was.  En dat konden we.  Maar omdat we toch niet helemaal zeker waren van ons eigen geheugen en omdat logica misschien kon gebieden dat darmen zich in de buik bevinden,  hebben we het zelfs gegoogled.  De rug it was.

WTF?? Wie heeft de scampi van Mme. Z. verbogen en de poten verhangen? Want de héle zak was fout. Gaat de aarde werkelijk naar de knoppen en zijn deze schaaldieren-met-afwijking de ultieme voorbode?  Heeft er een sorteerder alle gehandicapte scampi uit het sorteermachien geplukt en in één zak gestopt? Zijn ze genetisch gemanipuleerd en waarom dan niet ineens darmkanaalloos als men dan toch bezig was?

O, en voor het geval u denkt dat ze dronken was, of gewoonweg loog, zie hieronder het bewijs.  En nee, de rug herbergde geen tweede kanaal. Niet dat dat de zaak er beter op zou maken, maar ik voel de vraag al afkomen.

(Foto met dank aan Mr. Z, die gecommandeerd werd om onmiddellijk deze freaks of nature te kieken.)

phpQ1I1o5AM

 

Commentaren

scampi's Zak terugbrengen. Dat is een fabrieksfout.

Gepost door: Madame | 11 juni 2009

interressant en daar vult guh uw dagen mee?

Gepost door: Lena | 11 juni 2009

Bij die van de Aldi zit het darmkanaaltje precies altijd aan de buikkant. En ik heb zelfs al scampi's gezien met zo'n kanaaltje aan de boven- én onderkant. Freaks of nature indeed.

Gepost door: Sharon | 11 juni 2009

Ik heb vaak scampi's met darmkanaal boven- én onderaan. Veel te veel werk naar mijn goesting, pff.

Gepost door: Lichtindeduisternis | 11 juni 2009

@Madame : het zullen maandagscampi geweest zijn.
@Lena : wie is guh en waarom zou hij of zij mijn dagen vullen?
@Sharon : ze waren van den Delhaize, blijkt bij navraag
@Licht : ik zal haar zeggen dat het altijd nog erger kan.;)

Gepost door: De Huisvrouw | 11 juni 2009

volgens mij zijn dat gewoon omhulsels die met surimi gevuld zijn. Een productiefout dus, inderdaad.

Gepost door: Tine | 11 juni 2009

ooooh daar zijn die radio-actief besmette scampi's naartoe gegaan ;-)

Gepost door: annliesbet | 11 juni 2009

Ik denk eigenlijk dat Draulans meer in een ander kanaal zal geinteresseerd zijn.

Gepost door: Najama | 11 juni 2009

@Tine : what's next - willen we dan weten waar de fishsticks van de kapitein mee gevuld zijn? Algoe dat mijn kinders die ook niet lusten (zuchtje toch wel)
@Annliesbet : dat zei ik ook al tegen Mme. Z.
@Najama : Het Suezkanaal?

Gepost door: De Huisvrouw | 11 juni 2009

Da was mij ook al opgevallen dat er soms aan beide zijden raarkleurig extra vulsel te zien is. Vanaf dan kuis ik mijn scampi steeds aan beide zijden. Ge wilt nie weten wa voor dretstoestanden ik er almaal al uitgehaald heb!

Gepost door: just-a-girl-next-door | 12 juni 2009

Een andere leiding... Het darmkanaal bevindt zich idd aan de rugzijde, Huisvrouw. Wat aan de buikzijde zit is naar alle waarschijnlijkheid het voortplantingsstelsel. Ik ben wat aan het opzoeken geweest en kwam nog tot volgende wetenswaardigheden:

- garnalen worden vaak als mannetjes geboren, maar na 2 jaar zijn ze dat zo beu als koude pap en kiezen ze voor een verbouwing om tot het sterke geslacht te kunnen behoren.

- weten ze veel dat ze dan van de regen in de drup komen (al zal ze dat waarschijnlijk worst wezen, want ze zijn toch al nat) want vanaf dan wordt van hen verwacht dat ze zo'n keer of 3 per jaar bevallen van een 25.000-ling

- omdat een kindervoiture in 't water niet handig is lijmen ze dan maar heel hun kroost tussen hun poten tegen hun buik tot het gebroed op eigen poten kan euh... zwemmen

- na een jaar of 3 hebben ze het allemaal wel gezien en als ze dan nog niet in een tomaat terecht gekomen zijn, of op een bruine boterham naast een rodenbach met grenadine, dan leggen ze het loodje

Gepost door: affodil | 12 juni 2009

Pas toch op, beste huisvrouw, pas toch op! Zo luid om Dirk Draulans roepen! Voor u het goed en wel beseft heeft hij u bezwangerd.

Gepost door: De controletoren | 12 juni 2009

Wat ge zelf doet doet ge meestal beter ... Is die beesten zelf gaan kweken een optie?

Gepost door: Tina | 13 juni 2009

Je kan het aan Dirk Draulans vragen, maar die reageert waarschijnlijk alleen op vragen over vrouwelijke scampi's. Dan moet je dat eerst nog kunenn bewijzen. En dan bots je weer op de rug of de buik.
't Is nu te laat, je had hem kunnen uitnodigen op de BBQ van uw postje van vandaag, en meteen de stelling in de titel kunnen testen. Te laat ? 't Is nooit te laat voor zoiets voor Dirk Draulans.

Gepost door: Geert | 14 juni 2009

De commentaren zijn gesloten.