16 juni 2009

Balognese?

Heel mijn kindertijd heb ik spaghetti met ballen gegeten.  Volgens mij omdat mijn ma het woord 'bolognese' ietwat fout interpreteerde. Zij had het namelijk ook over 'bollekes'in de saus.

Zelf heb ik hem liever zoals de Italianen het bedoelden toen ze er een naam voor bedachten maar Zoon at bij de bomma uiteraard ook nog altijd de ballenversie wanneer hij daar in zijn kindertijd logeerde.

Gisteren vroeg ik hem wat hij als avondeten zou willen.  Spaghetti was ok, zei hij.  Maar of ik hem alstublieft eens met bollekes wou maken.  Ik zuchtte, want eigenlijk had ik niet veel zin om moeite te doen, maar besloot de door examens geplaagde jongeling zijn zin te geven.

Helaas verkoopt men wel voorgerolde ballen maar ofwel in miniversie voor in de soep, ofwel veel te groot voor de met-selder-en-tomatenuitvoering. 

Zou ik eens naar de consumentenservice bellen met het verzoek om een tussenformaat of zal ik zeggen dat Zoon in het vervolg zijn bomma maar moet aanspreken?

Commentaren

Ge neemt in 't vervolg die grootste versie, snij die in 2 en zeg tegen Zoon dat ge speciaal voor hem halve ballekes hebt gerold.

Gepost door: LTF | 16 juni 2009

die jongen verdient zelfgerolde ballekes!

Gepost door: madam arabelle | 16 juni 2009

Ik zal het gemakshalve alvast als "balagnese" schrijven.
Als hij "balagnese" wil laat je hem verstaan dat je net in je maandelijkse week zit en dat het slecht is dan rauw gehaktspul aan te raken. "Dan bederft het vlees aldus sprak Elza" een eerdere buurvrauw.
En telkens hij balagnese wil zit je net in die week.
Merkt hij dat je te vaak zegt dat het die week is dan fake je vapeurrekes en stemmingswisselingen en euhm en euhm ... (ik zal maar zwijgen zeker).

Gepost door: een handvol | 16 juni 2009

@LTF en Arabelle : ik twijfel tussen deze twee meningen met een lichte overhelling naar die van LTF.
@Handvol : zoveel tekst en slechts 1 o moeten vervangen , Respect jom. En ja, net op tijd gezwegen. Vrees trouwens dat hij al lang niet meer onder de indruk is van PMS-uitlatingen. Goei tips anders wel.

Gepost door: De Huisvrouw | 16 juni 2009

Ik ben inmiddels bijna een meester(es) in het untwijken van bepaalde schrijftekens.
Bijna dus.

Zeg tuch gewuun tegen uwe zuun dat ge in uw uvergang zit, uw menupauze.
Wekt dat denkelijk niet genueg meelij up um niet te zagen over bulugnese, jum?

Als ik mueite due lukt het zunder de u, maar ik muet er dus echt muuite vuur duen.

Gepost door: een handvol | 16 juni 2009

Je mag mijn kroost wel even lenen om ballekes te helpen rollen. Ze zijn nog op een leeftijd dat ze dat graag doen. Of je laat de zoon als ontspanning tijdens de examens zelf zijn ballekes rollen.

Gepost door: Lichtindeduisternis | 16 juni 2009

Ge doet te veel moeite voor dat jong. Werp hem uw visa nog eens toe en laat 'm een spaghetti gaan eten ergens.

Gepost door: zapnimf | 16 juni 2009

ballen Samen ballen rollen. Heeeel gezellig! :-)

Gepost door: Madame | 16 juni 2009

De commentaren zijn gesloten.