16 juni 2009

Spin in de kast

IMGP0966Vijf minuten voor mijn bezoek arriveert en ik ben op zoek naar mijn brood-annex-pistoletmand.  Niet te vinden.  Zoon staat ergens in de keuken te monkelen over mijn disfunctionaliteit en ten lange leste trek ik de nog enige overgebleven kast open.  Die boven de koelkast.  De enige die eigenlijk nooit opengaat, maar men weet nooit.

De kast die eigenlijk ver boven mijn postuur reikt, maar ik heb hakken aan en doe een hupje.  Ze opent, naar boven toe, en ik zie zo niks dat op een mand lijkt, dus klap haar net zo hupsch weer toe.

Zoon, die nu ook geen reus is, maar veel verder af staat, zegt : ' doe dat nu nog eens open'.  Ik vermoed dat hij toch een mandje gespot heeft, dus spring weer vrolijk de hendel tegemoet.

'Kijk eens wat daar zit' zegt hij.  Ik reculeer en kijk.  OMG. Een spin.  En niet zomaar eentje.  Een megaspin, een dikke, vette , vieze met grote poten behepte spin.  Ik spring achteruit en hap naar adem.  Ze lijkt wél dood.  Want ze beweegt niet.  Maar is dat een garantie?  Niet genoeg om haar fluks met een WC-papierken te verwijderen.  En véél te hoog om er nog even met een laars op te meppen.

'Doe die kast toe,' piep ik astmatisch naar Zoon.  Die nog nét wat verder wijkt dan hij al stond.  'Zijt ge een Vent of een Schotelvod???' bits ik. 

'Doe maar Schotelvod, maar IK doe die kast niet toe', gaat hij laffig.

'Dat kunt ge niet maken, binnen twee minuten staat mijn bezoek hier en die kan ik niet begroeten met : 'Hallo en kijk wat er in mijn kast zit, klaar om u aan te vallen'. Want de kast is wel Prominent Open, en Waarschijnlijk Dode Spin staat écht wel in aanvalshouding.

Alhoewel ik desbetreffende kast ondertussen al twee keer open en één keer toegedaan heb, zie ik het niet zitten om haar terug te sluiten.  Spinnen op mephoogte, of indien klein genoeg en met steek-onder-een-glas-en-zet-buiten-gehalte, daar zit ik niet mee, maar BOVEN mij?  Ik ben nog wel zo dapper om, op verre afstand maar met het toestel op maximale zoom-in, een foto te nemen.  Voor JULLIE, Nijvere Lezertjes. AHA!

'TWINTIG euro als ge de kast toedoet.' gooi ik Zoon toe.  Hij lacht en twijfelt en doet uiteindelijk de kast toe.

En denk maar niet dat hij ze krijgt.  Maar dat verwachtte hij ook niet, me dunkt.

Tine belde een seconde na het sluiten van de kast aan.  Waarop ik haar het hele schaamtelijke spinverhaal doe nog voor we goed en wel kennis gemaakt hebben.  En zij meldt onmiddellijk dat ze ook niet geneigd is om de indringer te verwijderen.

Maar ze had wel 4 schitterende boeken bij voor mijn Kleine Vogel.  Dus het is haar een klein beetje vergeven. 

En gelukkig verliepen de volgende uren zo genoeglijk dat ik geen seconde meer aan de Spin In De Kast gedacht heb. 

Maar nu weer wel.  En ze zit er nog altijd.  Waarschijnlijk nog tot ik mijn huis verkoop want niemand die deze kast nog gaat opendoen.  Wie wil er Snakes on a plane zien, wanneer er een Spin in de kast zit??

Commentaren

Volgens mij is dees beest zo dood als maar kan zijn.

Maar ... ge weet toch dat die dikke vettige harige spinnen altijd met twee komen?
Enig idee waar zijn harige partner uithangt?

Gepost door: Tina | 16 juni 2009

naar mijn bescheiden mening.. is ze dood.. nog een geluk dat ze nie opt deureke zat.. wie weet waar ze terecht gekomen had.. brr..

Gepost door: Bart | 16 juni 2009

Elementaire expressie, aldus antropologen.

Gepost door: jevski | 17 juni 2009

seg! Ge gingt toch stoefen met mijn geografische padvinderskwaliteiten? Maar ik begrijp het al: de spin was imposanter...

Gepost door: Tine | 17 juni 2009

O juist! Bij deze!

Gepost door: De Huisvrouw | 17 juni 2009

met de stofzuiger ne keer door dat kastje gaan?

Gepost door: hilde | 17 juni 2009

Gelijk gij mensen kunt blij maken met een dooi mus, moet dat met een levenloze spin toch ook wel lukken? Denk aan al die toekomstige gelukkigen! Hoezee!
Voor 20 euro haal ik dat beest er volgende keer wel uit. Plus een schaal chocolade mousse.

Gepost door: zapnimf | 17 juni 2009

volgens mij gaat dat even lang duren als die ijskast die niet weggeraakte :-)
Maar ze lijt mij ook redelijk dood, voor zover ik dat al kan beoordelen op een foto.

Gepost door: J_ke | 17 juni 2009

Een spinnenkop in kleermakerszit: don't worry, dat beest is morsdood, Huisvrouw.

Gepost door: Menck | 17 juni 2009

Maar neen Die spin is uit haar vel gekropen, dat doen spinnen hé, en dan worden ze nog groter, curieus welk vel je binnenkort treft.

Eigenlijk vind ik mensen die bang zijn van spinnen, of hysterisch doen wreed irritant.

En mannen (of mannen in wording) nog véél erger.

Eigenlijk feitelijk.

Gepost door: Mme Zsazsa | 17 juni 2009

Ah sgoe, dus GIJ haalt 'het vel' binnenkort uit mijn kast dan. Merci he!

Gepost door: De Huisvrouw | 18 juni 2009

ZOT

Gepost door: Mme Zsazsa | 18 juni 2009

hihi, een Sebastiaan in de kast en ons Huisvrouwke is van de kaart, zullen we ruilen voor een dikke vette pad in de tuin(met of zonder kwijl)?

Gepost door: Laleña | 21 juni 2009

De commentaren zijn gesloten.