19 juni 2009

Controlegefreak

Ik moet dringend naar de autokeuring.  Het groene kaartje hangt al een eeuwigheid tegen mijn magneetmuur, nadat het eerst een andere eeuwigheid op de keukentafel rondslingerde alwaar het verwerd tot een Groen Kaartje Met Etensresten, Koffiekringen en Wijnvlekken.

Nu is het al helemaal niet eerlijk dat ik naar de controle moet voor het tweede jaar op rij, want mijn auto is nog maar drie jaar oud.  Maar dat komt omdat-ie ooit eens iets heeft moeten trekken, en daarmee moest hij gekeurd worden.  En eens gekeurd is jaarlijks gekeurd. Hoe absurd dat ook is.

Anyway, ik had een discussie met Mme. Z van wanneer precies het kaartje daar al hing te hangen.  Ik dacht maart.  Zij dacht veel vroeger.  Zij had gelijk en zei mij in het vervolg mijn futiele tegenwerpingen en opzoekingen zo te laten, want ze heeft altijd gelijk.  Dat is natuurlijk niet waar, maar in deze wel.  En ook toen ze zei dat ik niet nog een hond moest kopen, maar we dwalen af.

Van in oktober, bleek bij naspeuring.  Dus misschien kan ik het maar beter zo laten want we zijn weeral bijna oktober?  Nee, toch maar niet want er staan bij accidenten en andere overijverige flikken strenge straffen op, zegt men mij.

Nu weet ik niks staan in mijn auto.  De lichten gaan vanzelf aan bij de minste hint van een schaduw, geen idee hoe je ze met opzet aan en uit doet. Vraag me niet waar de mistlampenknop staat, de motorkap doe ik uiteraard nooit open, de handrem die een voetrem is heb ik één keer geprobeerd en kreeg ik niet meer af zonder de handleiding en pinken doe ik niet fanatiek. Dus ik wil Hulp. 

Ik vroeg Zoon of hij met mij mee wilde gaan, van zodra zijn examens achter de rug zijn.  Dat vond hij geen probleem.  Alhoewel hij mij vierkant uitlachte bij mijn Angsten voor de Controle.  'Denkt ge dat het een examen is en dat ze u buizen als ge een knopke niet vindt of zo?'.

Kan allemaal wel zijn, maar als HIJ iets niet vindt, kan ik gebaren naar de controleurs van 'Ocharme, de jongen is een beetje simpel, helpt ne keer.'

Strak plan, vind ik zo.  Het is dat of een groot decolleté.

Commentaren

Tiens, bij ons in de keuring (nee, dat is geen nummer van Johnny Jordaan) laten de mekaniekers elke chauffeur uitstappen en nemen ze zelf plaats achter het stuur. Vanzelfsprekend verrichten zij dan ook alle door jou opgesomde handelingen zelf.
Kortom: gewoon uitstappen en de sleutels afgeven.

Gepost door: Menck | 19 juni 2009

Hier niet Menck, en ik kan het weten want ik ben al eens meegereden. De tamzakken.

Gepost door: De Huisvrouw | 19 juni 2009

Geen idee wat ze bij ons doen, want ik heb daar een man voor. Maar misschien zijn ze minder tamzakkering als u toch een diep decolleté aandoet? Een groot lijkt mij er net over.

Gepost door: Tine | 20 juni 2009

We kunnen nog verhuizen naar de Vlaanders, Huisvrouw! Daar moeten we blijkbaar niet zelf op die brug rijden. Wel spijtig van al de rest.
Maar o! Mag je niet kiezen in welk station je gekeurd wordt? Laat ons er dan ineens een dagje zee van maken. (Euh... in dat geval ga ik mee natuurlijk)
In alle andere gevallen : je kan je zoon ook alleen sturen hoor.

Gepost door: zapnimf | 21 juni 2009

De commentaren zijn gesloten.