22 juli 2009

Het zit in de familie

Ik was trouwens niet de eerste hier in huis met een carosserieprobleempje.  Zoon was mij voor doordat er een lagereschoolonverlaat die nog niet heel vast te fiets was met zijn stuur tegen zijn portier is aanbeland.

De Zoon was helemaal ontstemd over het minuscule deukje.  Waar ik er eigenlijk nog niet mee zou inzitten om tot het einde der dagen met mijn fameus beschadigde Heiligdom rond te rijden, hij was helemaal ontstemd over de amper zichtbare ontsiering.

Maar er moest eerst een expert komen om de precieze omvang van het onheiltje vast te leggen.  Want ook het ontdeuken van dit nauwelijks waarneembare deukje gaat meer dan 600 € kosten.  En dan moet er geëxperteerd worden.  Ik wil niet weten wat mijn schade dan gaan zijn, want er moet een halve auto vervangen worden gezien het om zij -en voorkant gaat, als ge het in afgelijnde stukken bekijkt.  Maar nogmaals : dat is voor Den Engelsman zijn verzekering. (Trevor, ge weet het he!)

In elk geval, ik krijg een brief van het expertisebureau.  Of Zoon een afspraak wil maken om zijn Hyster te laten onderzoeken door hun deskundige.

PARDON? WTF is een Hyster?  Ik google ff en kom op een soortement vorklift.  Ik zeg soortement want voor mij is er maar ene vorklift en da's een Clarck, maar dat is een familiale predispositie.

Dus ik bel naar het bureau voor de afspraak en vermeld dat ze van mijn Zoons Peugeot een vorkheftruck gemaakt hebben.  En dat Zoon vooralsnog niet in de Colruyt woont.  De man aan de andere kant van de lijn krijgt een lachkrampje.  En moet toegeven dat men blijkbaar wat dossiers dooreengehusseld heeft.  Dus wij zijn zeker ook niet BTW-plichtig?  En de vorklift/annex auto is ook niet buiten bedrijf?  Euhm, NEEJ!

Gelijk rees de vraag in mijn hoofd wat men precies moet doen om een Hyster wel buiten bedrijf te laten raken.  Met uw zatte botten tegen de magazijnrekken rijden en het hele FIFOsysteem op uw machien laten neerdalen misschien? 

Goh ik wou dat ik wist wat er van die bestuurder geworden is.  C4'tje, gok ik zo?

 

Commentaren

C4'tje is dan weer een Citroën!

Gepost door: Menck | 22 juli 2009

Oh, er gebeuren zeker zoveel accidenten met (vork)heftrucks als met auto's, wel komiek dat uw zoon zijn accident verward is geraakt met dat van een bedrijf.
Vraag ne keer aan uw verzekering over welk bedrijf het gaat, k zal dan rap eens een offerteke maken voor een opleidingske voor die mannen ...

Gepost door: Tina | 23 juli 2009

een Hyster is idd een vorklift, en dat is pefect buiten bedrijf te stellen...
de kans echter dat ze er tegen knallen is vrijwel klein denk ik,... Hyster is geel, niet zwart... ;o)

Gepost door: venke | 23 juli 2009

dedoeme daarmee dat dat dossier hier maar op mijnen bureau blijft liggen wegens Hyster nog niet gezien door expert ! 'k was beter rapper hier komen bijlezen ...

Gepost door: ANN | 25 juli 2009

De commentaren zijn gesloten.