04 augustus 2009

Stampede

Na een zo goed als Vogelvrije maand voelde ik mij verplicht om eens iets ouderlijks te doen met mijn jongste. De Zoo werd het, want zij had als enige kind in België en verre omstreken Kai Mook nog niet gezien, of zo deed ze het althans uitschijnen.

Het aanschouwen van de tien miljoen mensen aan de kassa liet mij een beetje twijfelen aan die bewering, maar kom : misschien kwamen die allemaal voor de tweede keer de olifantentelg bewonderen. Wat kan ik er van zeggen?  Hij is even schattig als op internet.  Mijn foto bespaar ik u, want u kan er vast betere vinden op het www.

Aangezien we vroeg gekomen waren, had ik ook het vooruitziende idee om niet om klokke 12 te gaan lunchen maar een dik half uur vroeger.  Mag u ik allen de Royal Paon aanbevelen?  Vlak na de ingang links, een heerlijk terras op de trappen, met een prima broodje met veel groensels.  In de plaats van de onsmakelijke, ongezellige bedoening daar recht tegenover dus.

We werkten de rest van de beesten af in een redelijk ijltempo.  Elk binnengebeuren was ondraaglijk door de mensenmassa en buiten eigenlijk idem.  We zagen vooral veel, euhm dit.  De zomer is toch echt een rampseizoen op vestimentair gebied.

Vogel en ik besloten om er tegen twee uur de brui aan te geven.  Gelukkig heb ik een verstandig kind, want opeens was het ook gewoon heet geworden.

Tevens kwamen we gezamenlijk tot de conclusie dat er wel heel veel plaats besteed wordt aan onnutige beesten.  U weet wel : saaie vogels, héééél veel saaie vogels, konijnen, zwijnen, meer buffels dan op een doorsnee savanne en nog meer vogels.  Verhuis dat toch naar Planckendael, dan is de enorme weg die men daar moet afleggen tussen twee beesten ook weer opgevuld en is er in de Zoo meer plaats voor het echte werk.  Roofdieren willen wij, en dan liefst nog iets actievere dan vandaag, want die lagen allemaal te maffen. Of gewoon meer bewegingsruimte voor de immer schattige giraffen. 

Het enige dier dat ik niet gevonden heb, is de neushoorn.  Iemand een idee waar men die gestoken heeft?  Haast u langzaam in repliek want voor het komende jaar heb ik het wel weer bekeken in de dierentuin.

Uiteraard heeft de Kai Mookcommercie zijn uitwerking niet gemist op Vogeltje.  Getuige het misbaksel hieronder.  Zeg nu zelf : het lijkt zelfs niet op een olifant. Maar die moest ze perse hebben, want hij was lekker zacht.  Olifant met panda-ogen, voor de luttele prijs van € 14,95.

phpD7MdRUAM

 

Commentaren

neushoorn? In planckendael... met baby!

Gepost door: kermit | 04 augustus 2009

oooooh kai mook, die moet ik ook nog zien. Proberen of ik mijn gezelschap zaterdag zo gek krijg ('t zal wel niet)

Gepost door: madam arabelle | 04 augustus 2009

ik ben vorige week naar die hel geweest.. ben blij dat jij ook geen neushoorns gezien hebt, ik zat mij achteraf af te vragen of ik mijn kinderen te snel door die hele zoo gejaagd had en zo de neushoorns overgeslaan had om er toch maar zo rap mogelijk vanaf te zijn.

Ik heb voor die van mij de naam van elke saaie vogel nog moeten voorlezen ook..

Ik pas volgend jaar, het zal over twee jaar worden vrees ik.

Gepost door: WAHMama | 04 augustus 2009

@Wahmama : ROFL ja, ik had ook al het idee dat ik hem over het hoofd gezien had door onze haastigheid. En een dikke ocharme voor het voorlezen van elke vogelnaam. Ge hadt mss creatief kunnen zijn? De 'redundantvogel' of zoiet?
@Arabelle : Pffff, lormorjom.
@Kermit : ook lotmor dan ;).

Gepost door: De Huisvrouw | 04 augustus 2009

is de sjieke draaimolen op het astridplein al weg?

Gepost door: tante annie | 05 augustus 2009

Nee die staat er nog, maar was gelukkig gesloten. Het moet niet allemaal tegenzitten.

Gepost door: De Huisvrouw | 05 augustus 2009

Heb ik jou niet eens op TV gezien samen met uw moeder, vestimentair commentaar leverend op uw medemens in de zoo? Op man bijt hond was het. Wacht, ik zou het eens moeten opzoeken op you tube...
Hier sè, gevonden:
http://www.youtube.com/watch?v=bT2B6NkHMYw&feature=related

Gepost door: een nijver lezeresje | 06 augustus 2009

oooooh huisvrouw dàt is uw voorbeeld, jong, daar op Youtube. Lachen!

Gepost door: madam arabelle | 06 augustus 2009

Is die olifant al volgroeid deze winter?
Nou dan?

Gepost door: zapnimf | 07 augustus 2009

herkenbare olifant .... slaapt hier bij de driejarige in bed

Gepost door: marijke | 10 augustus 2009

De commentaren zijn gesloten.