09 september 2009

Luiheid etcetera deel twee

HET geboortekaartje arriveerde vandaag en terstond belde ik de afzendster om te zeggen wat ik er van dacht.  Na enige debatten konden we besluiten dat ik het etiketje op de achterkant heel geslaagd vond.

Ik had eigenlijk een kaartje verwacht.  Dat doe ik namelijk altijd wanneer men zegt dat men een kaartje gaat sturen.  Niet dat het niet mooi was.  Maar het was geen kaartje.  En het vooretiket plakte scheef.

Dat speet Mme. Z. zeer. Ze verzekerde mij dat als ze het gezien had, ik zeker een niet-kaartje met recht etiket gekregen zou hebben.

Vervolgens zei ik haar dat ik volgende week of zo, ergens, ik zie nog wel, op bezoek zou komen.  Want dat ik niet van het type ben om daags na een geboorte op huisbezoek te komen.  Men moet de jonge ouders wat tijd geven om te bekomen, niwaar? Na veel minder debatten besloten we dat ik eigenlijk te lui was om naar ginder te rijden deze week.

Kon ik ook online een cadeautje bestellen?  Want om naar de winkel te rijden ben ik ook te lui.  Dat kon! We kwamen heel sereen overeen dat ik er een duurder cadeautje dan gebruikelijk van zou maken omdat ik uiteraard ook te lui zou zijn om in nog een andere winkel ook iets voor Jef te gaan kopen. Want dat blijkt de geboorte-etiquette te vereisen : men geeft ook iets aan de oudere kinderen, om jaloezie te voorkomen.

Zo niet ik. Jef zal het moeten stellen met kijken naar het duurdere cadeautje voor zijn broer. Desnoods zal ik hem wel eens over het hoofd strelen en zeggen dat hij nu toch zo'n flinke Grote Broer is. Desnoods hé.

 

Commentaren

Moh zo snel Ik heb het al in huis!
Ik zal de Jef er eens in proppen, dan heeft hij er ook iets van gehad en moet ge zelfs niet op huisbezoek komen!

Gepost door: Mme Zsazsa | 09 september 2009

O fijn seg, dan moet ik het ook niet meer betalen! Want uiteraard is dat er nog niet van gekomen. Drukdruk enzo he.

Gepost door: De Huisvrouw | 09 september 2009

Lolbroeken!

Seg Huisvrouw. Gezien? Dat perst er een kind uit dat dan nog onherkenbaar op de foto staat en dat krijgt 222 commentaren tot hiertoe.
Wij weten wat ons te doen staat!
Voor 2010 : zapnimf zwanger!

Gepost door: zapnimf | 10 september 2009

Ik volg u, huisvrouw. Ik noem het echter "vermoeidheid" ;-)

Gepost door: Stien | 10 september 2009

@ZN : lees eerst uw eigen comments es ipv hier uw conceptieplannen uit de doeken te doen, ik zei nl. al zoiets bij u!
@Stien: ik noem mijn tekortkomingen liever bij naam, dat schept minder valse verwachtingen

Gepost door: De Huisvrouw | 10 september 2009

hoe kunt ge nu over zijn hoofd wrijven, als ge niet langsgaat ??

Gepost door: ili | 15 september 2009

De commentaren zijn gesloten.