24 september 2009

Ode aan de Colruyt

Het was al zeker 10 jaar geleden dat ik nog in de Colruyt geweest was. Die ligt hier , alhoewel niet ver van, toch een beetje uit mijn gebruikelijke richting. Ik kwam buiten in een soort van euforie.  Die ik graag met u deel. Wat had u gedacht.

Om te beginnen moet ge geen geld in het karreke steken, wat geweldig is want ik vind nooit de munten die men in een bepaalde kar net vandoen heeft. Dat de wagentjes nog altijd even slecht rijden als tien jaar geleden neem ik erbij want ik heb toendertijd DE tip van een winkelbediende gekregen : met twee of vier vingers besturen ipv met uw hele hand proberen in een richting te wringen en dat werkt nog steeds.

Het is er warm, behalve in het koelkot, itt een andere supermarkt waar de tepels van uw lijf vriezen doorheen de hele winkel.
Ze hebben tegenwoordig ook alles, dat was vroeger wel anders, maar een supermarkt waar ge zongedroogde dinges en pesto kunt kopen, dat is een echte.

Ge moet niks op een band laden, dat is pure luxe.  Ge moet blijkbaar zelfs de te wegen dingen niet meer zelf uit de schaal nemen.

Ze verkopen sloffen sigaretten ineens aan de kassa.  Ik koop dat nooit omdat ge dan altijd apart nog moet aanschuiven bij de klantendienst in andere supermarkten. Dus ik zit alvast de komende x dagen (laat ons zeggen 3) niet zonder sigaretten.

De parking was leegachtig. EN en en en...ik vind dat het er lekker ruikt.  De Colruytgeur. Die was ik ook al vergeten. Een Degelijke No Nonsense Geur. Jahaa!

Nadeeltjes toch ook wel : enkel waspoeder in een verpakking die ik nauwelijks kan tillen én ik kon amper aan het WCpapier dat op immense hoogte in een soortement mandrek gestouwd zit. Zelfs met mijn gigahakken.  Maar de Colruyt kan het natuurlijk niet helpen dat ik klein ben. 

Kortom, ik ben fan.  In de X-factor der grootwarenhuizen zou Colruyt van mij best mogen winnen.  Krijg ik nu wat kortingsbonnen?

 

Commentaren

Ik winkel al in de Colruyt sinds die zich in 1972 in onze straat vestigde! Normaal gezien staan er her en der in de gangen omgekeerde oranje bakken van spuitwater: die zijn bedoeld om op te staan als ge ergens niet aankunt.
En qua kortingsbonnen: sinds enige tijd heeft de Colruyt een kortingskaart (die je kan aanvragen, misschien zelfs via de website). Ze scannen die in aan de kassa, en al wat in promotie staat wordt automatisch afgetrokken. Geen (Colruyt)bonnekes meer uitscheuren! Een hele verademing vond ik dat (wel nog de bonnekes bekijken want de korting hangt af dikwijls af van de hoeveelheid die je koopt)

Gepost door: Veerle | 24 september 2009

Huisvrouw, zegt nu niet dat ge de Collect&Go niet kent hé?!

Gepost door: Miss Puntkomma | 24 september 2009

@ Veerle : ik ben nog niet in het stadium van kaarten. Temeer omdat ik zelfs geen kaarten meer heb van de supermarkten waar ik gewoonlijk kom. Verzwonden in de grote chaos, ongetwijfeld.
@MissP : ik ken alleen Caddy home van Delhaize maar ik zie liever wat ik koop. En laat ons wel wezen, het is nu niet dat ik iets beters te doen heb he.

Gepost door: De Huisvrouw | 24 september 2009

Nah! Ik heb g'oon 4 jaar geleden ook een fanstukje geplaatst op mijn inburgerblog! Great minds en think alike en zo...
Hopen dat je spamfilter het linkje accepteert.

http://protteke.punt.nl/?id=262501&r=1&tbl_archief=&

Gepost door: Zezunja | 24 september 2009

O, maar het is niet aanklikbaar. Dan flikker ik 'm gewoon even in het linkjesvakje.

Gepost door: Zezunja | 24 september 2009

O, maar het is niet aanklikbaar. Dan flikker ik 'm gewoon even in het linkjesvakje.

Gepost door: Zezunja | 24 september 2009

@Zezunja : ROFL zeg, inclusief de wielen van de kar en alles :D Maar nu weet je hoe het moet he;)
Great minds gaan dus naar de Colruyt. Dat wordt vast hun nieuwe slagzin, als ze dit lezen!

Gepost door: De Huisvrouw | 24 september 2009

ik vind dat ze wel claxons op die karretjes mogen installeren, zodat ik mijn ongenoegen kan uiten tegenover mensen die weigeren de pijlen te volgen!

Gepost door: Ine Benzine | 24 september 2009

PIJLEN? ow ow, als we aan verkeersregeltjes gaan doen, dan vrees ik dat ik binnen de kortste keren persona non grata aldaar ga zijn. Serieus, ik heb geen pijlen gezien.

Gepost door: De Huisvrouw | 24 september 2009

Teveel naar de mandrek aan het kijken voorzekers. Vies woord trouwens.

Gepost door: Tine | 24 september 2009

@Tine : rofl, alhoewel de mandrek wel klinkt als een apensoort zo. Maar hoe noemt ge anders een rek dat eruit ziet als een korf? (KORFREK Huisvrouw, Tssss.)

Gepost door: De Huisvrouw | 24 september 2009

en hoe zit dat dan met die ponskaarten?

Gepost door: llx | 25 september 2009

Ik wou die collect&go volgende week eens proberen. Any do's and dont's?

Gepost door: Eventjeswicht | 25 september 2009

mijn biervriendin stoort zich ook enorm aan mensen die de pijlen niet volgen, (ze staan blijkbaar op de grond), zelf zie ik ze ook nooit en loop vrolijk de richting uit die mij het plezantst lijkt, als mensen me niet tijdig ontwijken rijd ik die gewoon aan, allemaal niks van aantrekken!! en de mensen die in de colruyt werken zijn altijd allemaal supervriendelijk (mss hebben ze medelijden met sufferds die tegen de richting rijden...maar hey, wat maakt dat nou uit!)
btw, mijn tepels vriezen WEL af in de koelafdeling!!

Gepost door: ziggy | 25 september 2009

ik hoop dat je dan niet in dezelfde colruyt winkelt als ik, want ik durf wel eens lelijk kijken en een beetje hoorbaar-onhoorbaar te schelden als iemand mij hindert door te spookwinkelkarrijden :-)

Gepost door: Ine Benzine | 26 september 2009

ik ga er in feite nooit. hoewel ik niet echt zoveel nadelen kan bedenken. ze hebben niks bio (alleen wat groenten en fruit) en de grote 'kommisjes' doen wij dus bio (hiphiphip dat wij zijn, man,!) en voor de rest reppen wij ons naar de dichtstbijzijnde, zijnde de delhaize... ben ik ook geen fan van zene... ik ben een slechte shopper, in feite. besef ik nu...

Gepost door: ysabje | 26 september 2009

Ik heb... ... een soort knipperlichtrelatie met Colruyt. Hangt er helemaal vanaf of ik tijd en zin heb om naar Beveren te rijden. Als het effe kàn, graag, maar het kàn dus niet altijd.
En ik stoor mij minder aan spookwinkelkarrijders dan aan winkelkardwars- en dubbelparkeerders. Meestal doen ze dat dan nog ter hoogte van een ander obstakel, zijnde één van die oranje bakken of een nog af te laden palet. En ze hebben altijd zeeën van tijd en verschrikkelijk veel te bespreken of te bekijken...

Gepost door: affodil | 28 september 2009

@ysabje: ze hebben keiveel bio in de Colruyt. Er bestaat zelf een aparte bio-Colruyt-winkel!
@eventjeswicht: Collect&Go is geweldig! Heel handig voor de droge voeding en vlees, maar ik koop mijn groenten en fruit toch liever zelf. Dus dat is een don't. Je houdt het niet voor mogelijk hoeveel geld je bespaart.... Geen "oh, ah ja, ik heb wel geen koekjes nodig maar ik heb nu net zo'n zin in wafelkes" en "oooh, lang geleden dat we nog eens bonen in tomatensaus aten, meenemen" om dan thuis te beseffen dat er nog 10 pakken wafelkes in de kast staan en dat er geen kat die bonen lust en dat dus de reden was dat het lang geleden was?!

Gepost door: JeMaMuse | 28 september 2009

Bedankt voor de tip ivm met het dirigeren van die karretjes. Omdat ik er ook niet kon mee rijden nam ik altijd een doos maar dat werd niet getolereerd aan de kassa. Ik verloor trouwens ook al een tepel in het vrieskot.
Over die sigarettensloffen heb je ook gelijk. Maar anderzijds verkopen ze daar geen shweppes tonic light, daarom ga ik er dus niet meer.

Gepost door: Chelone | 29 september 2009

Colruyt Hm. Zal toch ook nog eens in de Colruyt moeten gaan winkelen. En dan vraag ik voor jou een kortingsbon vanwege de publiciteit.

Gepost door: Madame | 29 september 2009

Goed gedaan Is een mooie reclame stunt,maar het mag hoor!!
Jij doet er mij aan denken hoe gemakkelijk aan de kassa het gaat ,niet gelijk een gekke uit en in laden,dat haat ik echt.
En mijn man gaat daar ook mee naar toe ,dat is toch super!

Gepost door: Ma Elly | 29 september 2009

nu rest er u nog maar één ding te doen stuur een email naar de Colruyt en laat hen zien wat voor een geweldige reclame De Huisvrouw voor hen gemaakt heeft ! Als ge geluk hebt, krijgt ge gelijk ik een bon voor ne gratis "Collect en Go" - dan bestelt ge gewoon uw WCpapier en andere zaken waar ge in de winkel niet aankunt via Tinternet en een vriendelijke bediende bij de Colruyt haalt dat voor u allemaal uit de rekken en als ge chance hebt, leggen ze het ook nog rap voor u in den auto ...

Gepost door: annliesbet | 30 september 2009

Ge vergeet de gratis proevertjes!

Gepost door: annava | 30 september 2009

Rijrichting O? Gelden de verkeersregels ook in de Colruyt? Volgens mij staan er in onze Colruyt nergens pijlen? Maar nu ik erover nadenk moet ik toegeven dat ik nooit naar de vloer kijk in de winkel. Behalve als ik naar van die omgekeerde Spa-bakken zoek om als opstapje te gebruiken naar de zoldermandrekken. Ligt er in de Colruyt niet zo'n lelijke grijze betonnen vloer? Maar ik erger me wel alle kleuren van de regenboog aan mensen die hun kar verkeerd "parkeren" aan de kassa. Is het nu zo moeilijk om te bedenken dat als je voorganger met zijn kar rechts staat, dus met de linkse kar vertrekt en je bijgevolg links moet invoegen?

Gepost door: Kleine Man | 30 september 2009

Ik ga nooit naar de Colruyt, wegens gebrek aan vervoer. Maar nu zou ik toch wel eens willen weten hoeveel zoekertjes je binnenkrijgt op je blog voor 'Colruyt'? Toffe reclame wel!
In gedachten zie ik je daar spookkarrijden (mooi woord trouwens, echt hilarisch!

Gepost door: zeezicht | 02 oktober 2009

In de nieuwere Colruyts staan geen pijlen meer op de grond. Gelukkig maar! En zoals Anna al zei, die proevertjes! Fantastisch als je kinderen bij hebt :)

Bedankt voor de karretjes-tip. Probeer ik uit, want die karren zijn om kierewiere van te worden.

Gepost door: clara | 05 oktober 2009

De commentaren zijn gesloten.