02 oktober 2009

Ijskoud elimineren

Zoon trachtte gisteren een ijsblokjesbakje in de diepvries te wringen.  Helaas, de drie schuiven zaten propvol.

'Waarom gooi je dat gewoon niet allemaal weg, het is nu niet dat je dat ooit nog gaat gebruiken,' wees hij naar de verzamelde vleessoorten, potjes en andere slachtoffers van mijn conserveringsdrang.

Ik beweerde van wel. Waarom zou ik het anders ingevroren hebben? Hij wrikte ter demonstratie een half pak kroketten uit een lade.  Ik moest toegeven dat ze er nogal ijskristallig uitzagen en niet meer geschikt om met een 'overbodig te ontdooien' in de frietpot te keilen.

Eigenlijk heeft hij gewoon gelijk.  Niks van wat in de diepvries ligt, gaat ooit een pan of pot vanbinnen te zien krijgen.  Ik vergeet toch tijdig te ontdooien en bezit nog altijd geen microgolfoven om dat last minute te doen. Komt nog bij dat ik nooit op een pakje schrijf wat er in zit, dus het zou al een wonder zijn, moest ik 3 bij elkaar passende dingen eruit plukken, die daarenboven minder dan een jaar op hun wederopstanding liggen te wachten.

Dus ik heb besloten om heel de boel radicaal weg te gooien, want we weten allemaal nog wat er met de inhoud van mijn vorige diepvries gebeurd is, toch?

 

 

Commentaren

Een wijs besluit, neem het aan van een ervaringsdeskundige.

Gepost door: Stien | 02 oktober 2009

Zoudt ge niet eerst u vorig huishoudplan afwerken? Uw glasgordijnen bijvoorbeeld en dàn aan denndiepvries beginnen?

Gepost door: madam arabelle | 02 oktober 2009

Opgelet! Als ge al uwen vervroren troep uit uwe vriezer gooit en je zet hem terug aan na het ontdooien en uitkuisen en desinfecteren moet je wel alle ruimtes opvullen met ruimtevulling. Isomo- of kartonnen dozen of zo, want als je dat niet doet ga je een wreed grote electriciteitsrekening hebben. Niet dat jou dat een bal zou kunnen schelen maar 't zou een goeie zet zijn om mee uit te pakken tegen milieu-activisten, vindedanaoekni?

Gepost door: Margo | 02 oktober 2009

oh kijk, dat kom ik nu ook altijd tegen. Of ik schrijf er niet (als in NOOIT) op wanneer ik het in de diepvries stak of zelf wat het is. Dinsdagmorgen komt de vuilniswagen. Ik zal misschien eens het voorbeeld volgen morgenavond.

Gepost door: elke | 05 oktober 2009

ik had het vorige ijskastverhaal gemist. en gruwel. wat walgelijk! misschien best dat jij gewoon geen diepvries meer hebt! misschien zelfs geen ijskast meer! gewoon alles ter plaatse opeten. dat lijkt me het veiligste... ;-)

Gepost door: ysabje | 06 oktober 2009

De commentaren zijn gesloten.