14 oktober 2009

Deurenkomedie

U vraagt zich misschien af wat ik de laatste tijd gedaan heb.

Ik heb deuren opengedaan. Maar niet alleen voor de om en nabij 10 postpubers die hier elke avond in en uit lopen en die er de oorzaak van zijn dat ik zo ongeveer de best getrainde oogspieren ter wereld heb, van al het geroloog wanneer ik wéér maar eens moet rechtstaan. Nee, vooral voor de honden.

Blinde Bull Terriër (aka BBT) is dezer weken nog iets minder waterdicht dan gebruikelijk. Hij heeft echter tegenwoordig de goede gewoonte gekweekt om het mij wél tijdig te verwittigen.

Om hem in de tuin te laten moet ik drie deuren opendoen.  Voor hij de tuin in kan moet ik zien dat Gaston daar niet is, want de BBT lust wel een amuse gueule. Dat wil zeggen nog eens een extra deur open en toe.

Al deze deuren moeten ook weer dicht en van zodra BBT weer binnen is, wil Gaston buiten. En dit alles een keer of 6à8 per dag. Gaston wil niet alleen acuut buiten nà de BBT, maar ook tussendoor nog een keer of tig.

Verder moet ik zien dat boven de slaapkamerdeuren toe zijn, of hij nestelt zich clandestien in iemands bed. Of in mijn kleerkast. Dus die moet ook consciëntieus toe.

Soms wou ik dat ik in The Enterprise woonde, daar ging dat tenminste volautomatisch.

Commentaren

Iemand heeft gewoon een goede interieurarchitect nodig om jouw stulp van volautomatische deuren met hondenprotectie te voorzien!
1 naam...

Gepost door: Pierre Elitaire | 14 oktober 2009

Oefen u in het zinnetje "vergeet de portier niet" waarbij ge uw linkerhand openhoudt. 't Wordt misschien nog een schoon bijverdienste.

Gepost door: madam arabelle | 14 oktober 2009

en gij gelooft dat?
Bij de enterprise stonden ook twee mannekes aan de zijkanten van de deur zene,
om dicht te schuiven.
Misschien maar eens aan uw kinderen vragen of ze het leuk vinden om enterprise te spelen..haha :p

Gepost door: Anne | 14 oktober 2009

allez jong smijt die beesten gewoon buiten! Weg met die handel.
(geloof het of niet maar ik ben geen hondenliefhebber, AB-SO-LUUT geen)

Gepost door: Margo | 14 oktober 2009

Een spuitje? Wacht, neen, pak er maar twee!

Gepost door: elke | 14 oktober 2009

Tsss aan alle voorgaande hondonvriendelijke reacties. En proficiat voor u, Huisvrouw! Eindelijk een zinvol doel in uw leven.

Gepost door: Tine | 15 oktober 2009

Ge kunt naar hier komen, wij hebben bijna geen deuren (pas vier maanden geleden werden de tienerkamers van deuren voorzien, en dat zijn zowat de enige binnendeuren ten onzent)

Gepost door: Veerle | 15 oktober 2009

Bij ons gaat dat ook zo... En dan stel ik mij altijd de vraag: hoe doen die beesten dat dan als wij niet thuis zijn? Want ongelukjes gebeuren er zelden. Denken zij nu echt dat wij op een dagje verlof behoefte hebben aan bezigheidstherapie? En een hondendeur helpt hier niet: been there, done that and sold it! De jongste durfde er nl niet door, dus moesten we ons toch weer recht zetten om die klep omhoog te houden. Bukken ook nog zeg!!!

Gepost door: affodil | 19 oktober 2009

De commentaren zijn gesloten.